top of page

Активните жени на Сандански: Запознай се с Илияна Тошева

Updated: Jun 11, 2020

На второто издание на социалното събитие ТЯ в Сандански, което ще се проведе на 9 януари от 18:00 в Художествена галерия към Дома на културата ви срещаме с Илияна Тошева – писател и поет, художник и общественик! Председател на Сдружение “Жените на Сандански” и Клуб ЛИК. Носител на приза Будител на годината – 2019!


Илияна Тошева, снимка личен архив

Родена е във Варна през 1954 г. Средното си образование завършвава в гр. Сандански, а художественото си образование завършва в София – Национална художествена академия. Работи в областта на пространственото оформление - договаряния, панаири, изложби, музеи.

От двадесет години преподава иконопис, в Прицърковно училище към храм “Свети Георги” град Сандански.

Изложби с картини и икони е представяла в България, Северна Македония и Съединените щати. Вижте репортаж за изложба на икони на Илиана Тошева в Сандански на 16.10.2019  



Пише за деца и възрастни под името Илина Кирина. Има издадени книги: „Приказка за моят град”, Приказки за българските владетели (трилогия) и стихосбирка „Защото единствено с вяра се ражда отново света”. Предстои издаването на втора и трета част на „Приказки за българските владетели”, “Из потайностите на метрото” и “Джобни разкази“.




'Тя в Сандански' представя активните жени на Сандански и дава възможност на момичета и жени с различни истории и в различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали.

Второто издание на ТЯ в Сандански е на 9 януари от 18:00 часа в Художествена галерия, Дом на културата.

*Социалният формат 'ТЯ в ...' е създаден в Пловдив от Академия 'Екатерина Каравелова'с цел да вдъхновява и да спомага за сформирането на общности, където всяка жена може да намери подкрепа. Научи повече!


През 2020 Академия 'Екатерина Каравелова' в партньорство със Си Ви Ес България и с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България ще сформира 5 нови доброволчески екипа в градовете Плевен, Ловеч, Монтана, Видин и Враца. Научи как да се включиш!


Следи информация за всички събития в инстаграм и фейсбук.



Тази статия е създадена с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Институт за изследвания на мира - Пловдив и при никакви обстоятелства не може да се приема, че тази статия отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.


504 views0 comments
bottom of page