top of page

Активните жени на Сандански: Запознай се с Лина Бърдарска

Социалният формат ‘ТЯ в …’ се завръща в Сандански с ново лятно издание - ТЯ в Сандански #5! Ще ви срещнем с Лина Бърдарска - завършила е Технически университет в гр. София и по образование е Машинен инженер. За себе си Лина разказва: "По образование съм машинен инженер, работих като учител и дълго със съпруга ми имахме собствен бизнес. През това време някак си израснаха и трите ни дъщери. Но голямата разлика в живота ми, свързана с промяна в ценностната ми система и начина на мислене, настъпи, когато попаднах в система за обучение в посока на финансова и емоционална грамотност, изграждане на мислене на победител. Днес имаме голям международен бизнес, продължаваме да учим, но много често сме лектори на големи форуми у нас и в други страни.

Гордея се с това, че помагам на много хора да сбъднат мечтите си! Богата съм със семейството си и шанса да имам като най-добри приятели и бизнес партньори, семействата на трите ни дъщери."

С каква мисъл започваш деня си сутрин?

Ако ми бяхте задали този въпрос преди години (5-10), щях да се зачудя как така за какво мисля? Естествено за безкрайните задачи, свързани със семейството и работата ми. Но днес, отваряйки очи, не бързам да стана, а изричам мислено благодарности и повтарям утвърждения, които предварително съм избрала. Старая се да направя това ритуал, но понякога, просто оставам „спяща“, за да досънувам съня си.


Каква искаше да станеш, като пораснеш ?

Винаги и единствено исках да стана учител, но в детските си мечти се виждах с костюм, с бизнес чанта, пътуваща (т.е. бизнес дама). Тогава не разбирах, че това са две различни неща. А сега реално точно това се получи – пътувам и преподавам.


А с какво започна да се занимаваш в крайна сметка?/ С какво се занимаваш професионално?

Завършила съм Техническият университет в София, т.е. машинен инженер съм. Но още преди да се дипломирам, започнах да работя като учител в професионална гимназия. След като родих и третата си дъщеря, се захванахме със съпруга ми с различни предприемачески дейности и доста години работех няколко неща едновременно. Повече от 20 години правех не по-малко от 3-4 бизнеса.

Една от бизнес дейностите ми, свързана с мрежов маркетинг с компанията Amway, се превърна в моята страст, кариера и голямата ми любов! И днес продължаваме да развиваме този бизнес с цялото ни семейство.


Как успяваш да се справиш с всичко това и то на страхотно ниво?

Смятам, че всеки човек се справя с нещата в живота си, ако той си ги е избрал и ако е движен от мечтата си. Единствено може да ти е трудно, ако недолюбваш работата си и си забравил мечтите си. И понеже живея мечтаейки и работя с любов, се справям с различните предизвикателства. Изключително съм благодарна на съпруга ми, на семейството ми, защото планираме и гледаме в една посока!


А как прекарваш свободното си време? / Какво правиш в Неделя?

Много добър въпрос за работохолици, като мен! Не знаех как да почивам, работех непрекъснато, но с помощта на треньорите ми в бизнеса, започнах да уча какво се прави в почивен ден и си поставих цели за неделята, за почивките. Поне един ден в седмицата се стремя да съм с минимум телефон, компютър и да съм сред природата. Обожавам времето със семейството ми, с внуците, но задължително си давам и дни, в които съм с най-важният човек в живота ми – със себе си!


Какви хобита имаш?

Не правя нещо специално, занимавам се с различни неща, проверявам себе си и опознавам света. Пиша по нещо, рисувам по малко, чета и обичам да уча от живота на успешни хора! Обичам да пътувам и в последните години се наслаждаваме на прекрасни дестинации и опознаваме света.



Какво те вдъхновява?

Вдъхновяват ме моите мечти, моето семейство, хората, с които работя. Но всеки ден слушам аудио записи с истории и уроци от успешни хора. Щом някой го е направил, значи и аз мога! Внимавам какво допускам в главата си, следвайки принципа „Каквото посееш, това ще пожънеш“.


Защо в Сандански ?

Избрахме да живеем в този град преди години, въпреки че имахме други възможности. Обичам този град, като мой и се чувствам прекрасно тук. Има огромни предимства да си в такъв малък град. А бизнесът ни е дигитален и мога да работя от всякъде.


Как насочваш женската енергия в работата си ?

Не знам какво имате в предвид с това понятие „женска енергия“, защото то се използва по много различен начин. Но определено трябва да вкараш енергия във всяко нещо, което правиш. Като жена знам, че имаме задача в този свят да създаваме, да раждаме живот, да градим отношения и да обичаме. Така се опитвам да се отнасям и към работата ми.

Коя е последната ти мисъл вечер ? / Как завършваш един ползотворен ден?

Така както и започвам – с благодарност! Задължителният ми ритуал е четене на книга преди сън. Обикновено вечер отделям време за себе си, глезя се с някой козметични процедури, масаж или приятно филмче.


Любима фраза/ девиз/ мото?

„Дай и ще получиш“

„Действието лекува страха“



"Тя в Сандански" представя активните жени на Сандански и дава възможност на момичета и жени с различни истории и в различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Събитието се организира на доброволчески принцип от Емилия Маринова и екип на Балкански младежки фестивал.

Заповядайте на "ТЯ в Сандански" #5, на 13-ти юли, от 19:30ч в Епископска Базилика - Сандански!
 

Всички събития ТЯ в... се организират на доброволен принцип. Може да ни подкрепите да продължим да ги организираме, като си купите книгата "Пътеводител към себе си", която е практичен и работен наръчник, който събира серия от задачи и упражнения, които да преминеш последователно, за да опознаеш по-добре, да си дадеш яснота и да визуализираш развитието си в три основни насоки.


Социалният формат ТЯ в ...™ е създаден от Академия "Екатерина Каравелова" в Пловдив, а вече се провежда и във Варна, Габрово, Велико Търново, Сандански, Стара Загора, Плевен, Ловеч, Видин, Враца и Монтана. Следи информация за всички събития в инстаграм и фейсбук.

1,509 views0 comments
bottom of page