top of page

Активните жени на Сандански: Запознай се с Евгения Ефтимова

Updated: Sep 16, 2020

На четвъртото издание на "Тя в Сандански" ще ви запознаем с Евгения Ефтимова. Тя е завършила Лесотехническия Университет в гр. София и по образование е Мебелен дизайнер. Занимавала се е професионално с Интериорен и Мебелен дизайн, в България и Франция. От това лято е съсобственичка на първото мобилно кафене със Zero Waste (нулев отпадък) насоченост в гр. Сандански, България - МОКА Coffee & Cakes.


Жени определя себе си като обикновено момиче с много и разностранни интереси. Рисува, снима, пътешества и винаги търси нови призвания и приключения. Израснала е в Сандански с много приятели и разходки в парка. Обича планината, да върви дълго пеша и да открива нови и интересни места.


Закачане на Българското знаме в пустинията Uyuni Salt Flat в Боливия, след 6 месеца носене в раницата

С каква мисъл започваш деня си сутрин?

Ако трябва да съм честна: Как най-бързо да изключа алармата на телефона?


Каква искаше да станеш, като порастнеш?

Никога не съм имала точен отговор на този въпрос. Само през последните някоко години съм искала да бъда: художничка, собственичка на шоколадова фабрика, пътешественичка, хижарка, учителка, тъкачка на килими, дърворезбарка, кметица на малко село, графичен дизайнер и още 1000 други неща.


А с какво започна да се занимаваш в крайна сметка?/ С какво се занимаваш професионално?

С много неща едновременно. Завършила съм Лесотехническия Университет в гр. София и по образование съм Мебелен дизайнер. Занимавала съм се

професионално с Интериорен и Мебелен дизайн в България и Франция. От това лято съм съсобственичка на първото мобилно кафене със Zero Waste (нулев отпадък) насоченост в България - МОКА Coffee & Cakes в гр.Сандански. В момента съм и в етап на търсене на подходящо помещение за отваряне на малко дърводелско ателие за производство на детски играчки и организиране на работилници.

Moka Coffee and Cakes

Как успяваш да се справиш с всичко това и то на страхотно ниво?

С много желание и много много работа.


А как прекарваш свободното си време? /

Какво правиш в Неделя (какви хобита имаш)?

В свободното си време или рисувам или съм по планината. С приятеля ми много обичаме планинските преходи, особено тези, за които са необходими няколко дни в планината ( раници, палатки, спалени чували, челници ). През годината, в която обикаляхме Южна Америка, имахме щастието да направим множество такива преходи и да видим невероятни места!

Torres del Paine - един от най-красивите природни паркове в Патагония-Чили

Какво те вдъхновява?

Вдъхновяват ме пътешествията, новите места, интересните хора, конкретните цели, новите проекти, природата, както и мисълта, че не е необходимо да бъдеш на голямо място, за да вършиш големи дела.

Из джунглите на Перу по поречието на река Амазонка

Защо в Сандански?

А защо не? Сандански е чудесен град с много потенциал за развитие и според мен е идеалното място за реализирането на новите ми идеи и проекти. Градът е от онези малки места, в който имаш възможност за големи дела :)


Как насочваш женската енергия в работата си?

Чрез стремежа винаги да правя нещата по най-добрия според мен начин.




Коя е последната ти мисъл вечер? / Как завършваш един ползотворен ден?

Най-често последната ми мисъл вечер е свързана с това кое най-напред да свърша на следващия ден. А ползотворните ми дни завършват с удовлетворението от добре свършената работа, чаша хубаво вино и вкусен шоколад.

Боливия и розивите фламинга

"Тя в Сандански" представя активните жени на Сандански и дава възможност на момичета и жени с различни истории и в различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали.

Заповядайте на "ТЯ в Сандански" #4, на 16-ти септември, от 18.30ч в Епископска Базилика - Сандански!

Събитието се организира на доброволчески принцип от Емилия Маринова и екип на Балкански младежки фестивал.


А в това видео може да усетиш малко от атмосферата, която създава Евгения.

*Социалният формат 'ТЯ в ...' е създаден в Пловдив от Академия 'Екатерина Каравелова'с цел да вдъхновява и да спомага за сформирането на общности, където всяка жена може да намери подкрепа. Научи повече! Следи информация за всички събития в инстаграм и фейсбук.

782 views0 comments
bottom of page