top of page

Активните жени на Сандански: Запознай се с Юлиана Попдимитрова

Updated: Sep 9, 2020

На четвъртото издание на "Тя в Сандански" ще ви запознаем с Юлиана Попдимитрова.

Бъди ПРОМЯНАТА, която ИСКАШ да видиш в света! МОЖЕМ, когато сме ЗАЕДНО!

Когато имаш за мото в живота си тези твърдения, със сигурност трябва да си от хората, които са направили промяна в тяхната общност, вдъхновили са други хора или са разработили иновативни идеи, реализирали са смели проекти, променили са своя живот и живота на другите.


Всичко това важи с пълна сила за Юлиана Попдимитрова, която завърши Публична администрация, но вместо това я познаваме като артист в Театър на огъня и сенките „Fireter и лидер на проекти за местна промяна и/ или активен доброволец (има номинация и плакет за доброволец през 2018 и 2019 г., на Министерството на младежта и спорта, а за втората номинация получи награда плакет за доброволец на годината). Тя е упорита и борбена и притежава силата да мотивира, убеждава и вдъхновява местната общност, и заедно да постигнат наистина впечатляващи резултати!

Благодарение на своята инициативност, креативност и упоритост, Джули е пример за активна и прагматична личност, насочила вниманието си към развитие на местната общност. Пример за това са редицата значими проекти, които Юлиана инициира и реализира, с активното участие и подкрепа на приятели, местните институции, медии и бизнес, които винаги завършват успешно, въпреки трудностите. Юлиана е инициатор да бъде нарисувано 100-метрово национално знаме, заедно с ликовете на български революционери, както и изписано стихотворението "Аз съм българче" (Стометрово българско знаме - преди и след), да бъде променен облика на занемарен трафопост в центъра на град Сандански (Страница Стометрово българско знаме - снимка), да бъде ремонтирана емблематичната беседка над езерото в Сандански (видео на http://www.sandanski1.com/) и много други.


Юлиана Попдимитрова – снимка личен архив

С каква мисъл започваш деня си сутрин?

Стремя се да съм положителна, като за начало. Чувствам се изключително добре, когато мислите ми са насочени към идеи, с които мога да бъда полезна и на другите!


Каква искаше да станеш, като пораснеш?

Нямам ясен спомен, но всяко дете мечтае много и на едро. Тази черта гледам да си я пазя, защото много помага.


Джули с част от екипа, реализирали проекта за 100 м. български флаг - източник: vox64.com

А с какво започна да се занимаваш в крайна сметка?/ С какво се занимаваш професионално?

Започнах с български народни танци и сякаш всичко след това, което ми се случи, беше заради тях. Замисляйки се, всичко, с което съм се занимавала, е било насочено към хората - доброволческа дейност, организиране на събития. Към момента съм актриса в Театъра на огъня и сенките Fireter.

Юлиана Попдимитрова - снимка личен архив

Как успяваш да се справиш с всичко това и то на страхотно ниво?

Нямам идея. Може би характерът и това да бъдеш на 120% отдаден на нещата, с които се занимаваш. Никога не съм се занимава с нещо, защото ТРЯБВА. Стремя се да давам от себе си и да оставям своя почерк и смятам, че точно това придава необходимата "щипка" любов.


А как прекарваш свободното си време? / Какво правиш в Неделя ( какви хобита имаш)?

Свободното време предпочитам да го прекарвам в пътешествия с приятели или учейки нещо ново. А що се отнася до хобитата ... много са. Обичам да създавам неща с ръцете си, харесвам да тествам издръжливостта си. От скоро започнах да се занимавам с тенис на корт.


Какво те вдъхновява?

Вдъхновение може да откриеш във всичко, стига да имаш очи и сърце, за да го усетиш. Основните неща, които ме вдъхновяват, са добрите примери, както и нередностите, които трябва да поправим.


Джули - боядисване на беседката, над парка - личен архив

Защо в Сандански?

Сандански е специално място за мен. Не само защото е мой роден град, а защото тук са започнали най-красивите ми истории и искам да му се отблагодаря. Сандански заслужава много повече, както всеки град.


Как насочваш женската енергия в работата си?

Не е лесно. Женската енергия е като река и лесно може да те изненада, но с увереност и упоритост се получава.


Коя е последната ти мисъл вечер? / Как завършваш един ползотворен ден?

Завършвам с ”Благодаря за прекрасния ден!”. Винаги, абсолютно винаги има за какво да сме благодарни.

Джули с доброволците на Балкански младежки фестивал, пред 100 м. български флаг - личен архив

"Тя в Сандански" представя активните жени на Сандански и дава възможност на момичета и жени с различни истории и в различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали.


Заповядайте на "ТЯ в Сандански", на 16-ти септември, от 18.30ч в Епископска Базилика - Сандански!

Събитието се организира на доброволчески принцип от Емилия Маринова и екип на Балкански младежки фестивал.


*Социалният формат 'ТЯ в ...' е създаден в Пловдив от Академия 'Екатерина Каравелова'с цел да вдъхновява и да спомага за сформирането на общности, където всяка жена може да намери подкрепа. Научи повече!

Следи информация за всички събития в инстаграм и фейсбук.

1,258 views0 comments
bottom of page