top of page

Активните жени на Сандански: Запознай се със Свободка Златкова

Социалният формат ‘ТЯ в …’ се завръща в Сандански с ново лятно издание - ТЯ в Сандански #5! Ще ви срещнем със Свободка Златкова - вдъхновяващ пример на активна и позитивна жена. При нея красотата и здравословния начин на живот се балансират с предприемачески дух и отдаденост. Тя е убедена, че чрез грижата за себе си, вдъхновява!

Собственик е на салон за красота и е йога инструктор. В свободното си време обича да плува, готви и рисува, прави кремове от билки и спрейчета с етерични масла. Обича природата - планината, морето и да ходи пеша.



С каква мисъл започваш деня си сутрин?

С благодарност и намерение да дам най-доброто от себе си на клиентите си, на семейството и на приятелите.


Каква искаше да станеш, като пораснеш ?

Учителка, и мисля, че станах.


А с какво започна да се занимаваш в крайна сметка?/ С какво се занимаваш професионално?

С много неща. От 30 години съм фризьор, обучавам млади хора, и имам много успешни възпитаници.


Как успяваш да се справиш с всичко това и то на страхотно ниво?

Използвам вродената си енергия, като успявам да я активирам и стимулирам със специални практики от йога. Освен това се зареждам с нова енергия, като балансирам работа, почивка, хранене и забавление.



А как прекарваш свободното си време? / Какво правиш в Неделя? Какви хобита имаш?

Имаме прекрасно място на село, където обработваме земята пролетта, лятото и есента, а зимата чета и се подготвям за йога курсовете. Готвя. Винаги намирам с какво да запълня свободното си време и това са все неща, които ми носят удоволствие.


Какво те вдъхновява?

Срещите с децата ми и внуците, с приятели, разходките сред природата, и най-много това, че съм помогнала на някого да си върне живеца, а това се случва ежедневно, за радост.


Защо в Сандански ?

Сандански е мястото, където живея вече 46 г. и го смятам за родно. Харесва ми да живея и да се развивам тук, както професионално, така и личностно. Възможности има.


Как насочваш женската енергия в работата си?

Винаги започвам работа, като изграждам намерение дамите, които се оставят в ръцете ми, да си тръгнат удовлетворени във всяко едно отношение. Насочвам много енергия в това намерение, и то работи.

Коя е последната ти мисъл вечер ? / Как завършваш един ползотворен ден?

Връщам кадъра и наблюдавам изминалия ден и си взимам поуки. Завършвам с благодарност, така, както го започвам.


Любима фраза/ девиз/ мото?

Чрез грижата за себе вдъхновявам.




"Тя в Сандански" представя активните жени на Сандански и дава възможност на момичета и жени с различни истории и в различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Събитието се организира на доброволчески принцип от Емилия Маринова и екип на Балкански младежки фестивал.

Заповядайте на "ТЯ в Сандански" #5, на 13-ти юли, от 19:30ч в Епископска Базилика - Сандански!
 

Всички събития ТЯ в... се организират на доброволен принцип. Може да ни подкрепите да продължим да ги организираме, като си купите книгата "Пътеводител към себе си", която е практичен и работен наръчник, който събира серия от задачи и упражнения, които да преминеш последователно, за да опознаеш по-добре, да си дадеш яснота и да визуализираш развитието си в три основни насоки.


Социалният формат ТЯ в ...™ е създаден от Академия "Екатерина Каравелова" в Пловдив, а вече се провежда и във Варна, Габрово, Велико Търново, Сандански, Стара Загора, Плевен, Ловеч, Видин, Враца и Монтана. Следи информация за всички събития в инстаграм и фейсбук.

1,281 views0 comments
bottom of page