top of page

Активните жени във Варна: Запознай се с Мина Крайчева

Updated: Jun 11, 2020

На ТЯ във Варна през месец февруари ви срещаме с Мина Крайчева – писател, направила завой от дългогодишната си бизнес кариера и поела риска да бъде творец. Tя е съосновател на продукта ГифтКарт, с двадесет годишен опит в сферата на маркетинга и бизнес развитието на Българската и европейска сцена. Тя е веган, спортист и инструктор, майка и не на последно място жена.


Мина Крайчева - снимка личен архив

Кафе или чай пиеш сутрин?

Чай. Кафе не пия от няколко години. Каква искаше да станеш, като порастнеш?

Спомням си, че исках да яздя коне, да свиря на цигулка и да пиша фантастични разкази. А с какво започна да се занимаваш в крайна сметка? С маркетинг и бизнес.Но от близо 10 години започнах да сбъдвам детските си мечти – започнах да яздя, купих си кон, а последната една година напуснах работа и станах писател. Остана да си купя цигулка...


Какво правиш в Неделя ( какви хобита имаш)?

При мен неделята е като останалите дни на седмицата с единствената разлика, че хората около мен не работят и дъщеря ми не е на училище.

Спортът на плажа или в гората е това, с което винаги започвам деня си. Всяка тренировка завършвам с кратка медитация и пожелания, за това, което искам да ми се случи. Това е моето много специално време и ако го пропусна денят ми тръгва по различен начин.

Разходка с кучето ми е другото задължително нещо, което правя следобед. Обикновено в един от почивните дни ходим с дъщеря ми да яздим. През останалото време почивам, чета, пиша или отделям малко време по някой проект.


Какво те вдъхновява?

Морето сутрин, динамична тренировка на ръба на силите ми, класическа музика от цигулка, галоп с кон, фантазиите ми за бъдещето, мисълта, че всичко е въможно и е в моите ръце. Защо във Варна?

Тук съм родена и за хубаво или лошо винаги съм живяла тук. Единственото,което не ми харесва са студените зими, но като че ли това започна да се променя. Вярвам, че човек може да сбъдне мечтите си навсякъде, защото където и да отиде той е един и същ. Как насочваш женската енергия в работата си?

Винаги ми е помагала да убеждавам и очаровам хората в каузите си, да преговарям и да продавам. Сега тя е основна част от творческия ми процес. Когато пиша и се потопя в света зад рационалния разум, попадам в свят, където всичко е възможно и тогава започва да тече поток от фантазии от красиви по-красиви, които като че ли се спускат от горе.


Какви трудности срещаш?

Трудности? Да, че всичко което правя не се случва толкова бързо и мащабно, колкото сиго представям. Това понякога ме отчайва, а загубата на вяра мисля, че е най-голямата грешка, която не искам да си позволявам.


Кое е последната ти мисъл вечер? Пожелавам си здраве на себе си и близките ми. Любима фраза/ девиз/ мото? Нямам такава, но много харесвам личността на Мадона. Тя за мен е вдъхновяващ пример.


Не пропускайте срещата с Мина на ТЯ във Варна на 25 февруари от 19:00 часа в Социалната чайна.

*Социалният формат 'ТЯ в ...' е създаден в Пловдив от Академия 'Екатерина Каравелова' с цел да вдъхновява и да спомага за сформирането на общности, където всяка жена може да намери подкрепа. Научи повече!


През 2020 Академия 'Екатерина Каравелова' в партньорство със Си Ви Ес България и с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България ще сформира 5 нови доброволчески екипа в градовете Плевен, Ловеч, Монтана, Видин и Враца. Научи как да се включиш!



Тази статия е създадена с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Институт за изследвания на мира - Пловдив и при никакви обстоятелства не може да се приема, че тази статия отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.




725 views0 comments
bottom of page