Активните жени на Варна: Запознай се с Наталия Николова

Updated: Mar 22

През март на ТЯ във ВАРНА ви срещаме с Наталия Николова


Наталия Николова е преподавател по изобразително изкуство. Завършва Шуменски университет със специалност "Педагогика на обучението по изобразително изкуство". Още на 22 г. прави първата си самостоятелна изложба и малко по малко насочва своя творчески и професионален път към арт занимания с малки и големи.

През 2012 г. основава Работилничка "Наталинко" заедно със своя приятелка. Паралелно с това провежда арт терапия в детското онкологично отделение на Университетска болница "Св. Марина" - творчески занимания за децата с цел леко преминаване на престоя и развиване на естетически възприятия и фина моторика. Две години след старта на работилницата, тя вече започва да се оформя като Екоработилница. В стремежа на "Наталинко" да покаже на децата интересни неща за творчество, малко по малко започва да използва кашон, пластмаса, текстил и други непотребни вещи.Кафе или чай пиеш сутрин ?

Кафе, ако имам възможност, след това пия и чай.

Каква искаше да станеш, като пораснеш ?

Художник А с какво започна да се занимаваш в крайна сметка ?

Преподавател по изобразително изкуство, като фокуса е върху претворяване на отпадъците чрез изкуство


Какво правиш в неделя (какви хобита имаш) ?

В неделя прекарвам време със семейството ми, хобитата са в другите дни.


Какво те вдъхновява ?

Пътуване и посещение на нови места.Защо във Варна ?

Тук съм израснала. Ако можех да избирам към днешна дата, предпочитам да живея на село, ако имаше добро образование за детето ми. Как насочваш женската енергия в работата си ?

Ами не знам точно в какво се изразява моята женска енергия,но ако трябва да го пречупим през това, което не присъщо за мъжете като цяло. Аз съм доста организирана и точна в срещи и много добре успявам да планирам времето.


Какви трудности срещаш ?

Основната трудност, която срещам е във финансирането на проектите, които се опитвам да реализирам.


Коя е последната ти мисъл вечер ?

Понякога удовлетвореност от свършените задачи през деня или мисъл по детето ми, че се гордея с него или нещо друго, или тревога по световни събития или лични тревоги. Различно е всеки път.

Любима фраза/ девиз/ мото ?

Наскоро си го припомних отново един стих:

„И нищо няма да си вземем. И нищичко не притежаваме. Освен, назаем, малко време. И радостта, която даваме.“ Мария Донева


Иначе любима фраза, мото в контекста на дейността, която развивам, гласи: Заедно сме по-силни!Мартенското издание на ТЯ във ВАРНА е на 29-ти март от 19:00 часа в Социалната чайна. Входът, както винаги, е свободен!


ТЯ във Варна представя активните жени на Варна и дава възможност на момичета и жени с различни истории и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Събитието се организира на доброволчески принцип от Мирослава Милева, Стелияна Тончевска, Радина Божкова и Гергана Христова.


Социалният формат 'ТЯ в ...' е създаден от Академия 'Екатерина Каравелова' и спомага за сформирането на общности, където всяка жена може да намери подкрепа и вдъхновение.

 

Всички събития ТЯ в... се организират на доброволен принцип. Можеш да ни подкрепиш да продължим да ги организираме като си купиш книгата "Пътеводител към себе си"

130 views0 comments