top of page

Активните жени на Варна: Запознай се с Наталия Николова

Updated: Mar 22, 2022

През март на ТЯ във ВАРНА ви срещаме с Наталия Николова


Наталия Николова е преподавател по изобразително изкуство. Завършва Шуменски университет със специалност "Педагогика на обучението по изобразително изкуство". Още на 22 г. прави първата си самостоятелна изложба и малко по малко насочва своя творчески и професионален път към арт занимания с малки и големи.

През 2012 г. основава Работилничка "Наталинко" заедно със своя приятелка. Паралелно с това провежда арт терапия в детското онкологично отделение на Университетска болница "Св. Марина" - творчески занимания за децата с цел леко преминаване на престоя и развиване на естетически възприятия и фина моторика. Две години след старта на работилницата, тя вече започва да се оформя като Екоработилница. В стремежа на "Наталинко" да покаже на децата интересни неща за творчество, малко по малко започва да използва кашон, пластмаса, текстил и други непотребни вещи.Кафе или чай пиеш сутрин ?

Кафе, ако имам възможност, след това пия и чай.

Каква искаше да станеш, като пораснеш ?

Художник А с какво започна да се занимаваш в крайна сметка ?

Преподавател по изобразително изкуство, като фокуса е върху претворяване на отпадъците чрез изкуство


Какво правиш в неделя (какви хобита имаш) ?

В неделя прекарвам време със семейството ми, хобитата са в другите дни.


Какво те вдъхновява ?

Пътуване и посещение на нови места.Защо във Варна ?

Тук съм израснала. Ако можех да избирам към днешна дата, предпочитам да живея на село, ако имаше добро образование за детето ми. Как насочваш женската енергия в работата си ?

Ами не знам точно в какво се изразява моята женска енергия,но ако трябва да го пречупим през това, което не присъщо за мъжете като цяло. Аз съм доста организирана и точна в срещи и много добре успявам да планирам времето.


Какви трудности срещаш ?

Основната трудност, която срещам е във финансирането на проектите, които се опитвам да реализирам.


Коя е последната ти мисъл вечер ?

Понякога удовлетвореност от свършените задачи през деня или мисъл по детето ми, че се гордея с него или нещо друго, или тревога по световни събития или лични тревоги. Различно е всеки път.

Любима фраза/ девиз/ мото ?

Наскоро си го припомних отново един стих:

„И нищо няма да си вземем. И нищичко не притежаваме. Освен, назаем, малко време. И радостта, която даваме.“ Мария Донева


Иначе любима фраза, мото в контекста на дейността, която развивам, гласи: Заедно сме по-силни!Мартенското издание на ТЯ във ВАРНА е на 29-ти март от 19:00 часа в Социалната чайна. Входът, както винаги, е свободен!


ТЯ във Варна представя активните жени на Варна и дава възможност на момичета и жени с различни истории и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Събитието се организира на доброволчески принцип от Мирослава Милева, Стелияна Тончевска, Радина Божкова и Гергана Христова.


Социалният формат 'ТЯ в ...' е създаден от Академия 'Екатерина Каравелова' и спомага за сформирането на общности, където всяка жена може да намери подкрепа и вдъхновение.

 

Всички събития ТЯ в... се организират на доброволен принцип. Можеш да ни подкрепиш да продължим да ги организираме като си купиш книгата "Пътеводител към себе си"


201 views0 comments

Comments


bottom of page