top of page

Активните жени на Варна: Запознай се с Дарина Титкова-Спириева

Updated: Jun 26, 2020

На Тя във Варна през юни месец ви срещаме с Дарина Титкова-Спириева. Пианист и музикотерапевт по образование и по призвание. Родена и израснала във Варна, не може да си представи живота някъде другаде, но активно работи като доброволец с деца, лишени от родителска грижа в няколко града. С натрупания опит като музикотерапевт помага на хора от различни възрасти да преодолеят своите емоционални или физически проблеми, използвайки вдъхновението на музиката. Постоянно измисля нови интерактивни проекти, с които да провокира повече хора да развиват и вярват в собствените си способности. Стреми се да вдъхва същата увереност и на учениците си по пиано и солфеж. Различните й занимания като музикотерапевт можете да следите в нейното Музикално кътче.


Дарина Титкова-Спириева - снимка личен архив

Кафе или чай пиеш сутрин? Чай, разбира се! А също и през деня, и вечер!

Каква искаше да станеш, като пораснеш? Циркаджийка! С какво започна да се занимаваш в крайна сметка? Със същото, макар и под други форми! Но главният ми фокус и двигател е да бъда полезна на възможно повече хора.

Какво правиш в Неделя ( какви хобита имаш)? В неделя ходя на църква, вярващ човек съм, все пак. Иначе хобитата ми са свързани с различни форми на изкуството и нямам един единствен ден от седмицата за тях - използвам всеки възможен момент да им се отдам, защото и без това не ми се случва често :)

Какво те вдъхновява? Небето. Морето. А също и красотата в общуването между хората :) Защо във Варна?

Заради МОРЕТО! Варна е моят роден град и си я обичам. Как насочваш женската енергия в работата си? Женската енергия ми е много мейнстрийм. Предпочитам детската - просто влагам чисто сърце и обич в нещата, които са ми важни. Може би затова и работата ми много често е свързана с деца :)

Какви трудности срещаш?

Баналните. Но ги възприемам като неотменна част от пътя на израстване и реализиране. Иначе, ако оставим това настрана, най-много ме затормозява трудността да вместя в 24 часа всички неща, които обичам да правя и всички хора, с които бих искала да прекарам време.

Кое е последната ти мисъл вечер? “Защо пак стана толкова късно/рано?!” :D Любима фраза/ девиз/ мото? “Любовта никога не отпада.”


"Тя във Варна“ представя активните жени на Варна и дава възможност на момичета и жени с различни истории и в различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Всеки последен вторник на месеца в The Social Teahouse две дами представят дейността си.


Не пропускайте срещата с Дарина на ТЯ във Варна на 30 юни от 19:00 часа в Социалната чайна.

*Социалният формат ТЯ в... е създаден в Пловдив от Академия 'Екатерина Каравелова'с цел да вдъхновява и да спомага за сформирането на общности, където всяка жена може да намери подкрепа. Научи повече!


През 2020 Академия 'Екатерина Каравелова' в партньорство със Си Ви Ес България и с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България ще сформира 5 нови доброволчески екипа в градовете Плевен, Ловеч, Монтана, Видин и Враца. Научи как да се включиш!


Следи информация за всички събития в инстаграм и фейсбук.Тази статия е създадена с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Институт за изследвания на мира - Пловдив и при никакви обстоятелства не може да се приема, че тази статия отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.


186 views0 comments

Comments


bottom of page