top of page

Активните жени на Сандански: Запознай се с Мариета Петрова

Updated: Jun 20, 2020

На третото издание на Тя в Сандански ще ви запознаем с Мариета Петрова. За нея може да се каже, че е вдъхновяващ пример на човек, който безотказно следва пътя си и със сърце, упоритост, подкрепа и много труд, постига целите си!


За себе си Мариета казва следното:

Този който знае къде отива, светът му дава път! Казвам се Мариета Петрова от гр. Сандански и това е моето мото в живота. На 35 г. съм, семейна и майка на 2 деца, работеща, търсеща и искаща всичко от живота.


Мариета Петрова - снимка личен архив
Мариета Петрова - снимка личен архив

С каква мисъл започваш деня си сутрин?

Днес трябва да свърша ... 100 неща, дано да не забравя нещо, а децата, кой къде, кога и как. Днес ще съм организирана и точна, дано успея.


Каква искаше да станеш, като пораснеш ?

От ранна детска възраст съм искала да се занимавам с животни... А после директор ха-ха-ха.


Мариета Петрова и семейство - снимка личен архив

С какво се занимаваш професионално?

Сложен въпрос... Работя във фото студиото на мъжа ми, снимам различни събития, управлявам парти център, в който заемам няколко длъжности, правя украси и декорации за различни семейни поводи. Истината е, че всяко едно от трите ми харесва и го върша с удоволствие. Но не съм и мислила, че ще се занимавам точно с това и трите неща дойдоха през пет години и така, от само себе си.


Как успяваш да се справиш с всичко това и то на страхотно ниво?

Ми, трудно, ако трябва да съм честна. Аз нямам почивен ден и работя между 13 и 15 часа на ден. Дори и сутрин да съм вкъщи съм постоянно на телефона.


Мариета Петрова и семейство - снимка личен архив

А как прекарваш свободното си време?

Свободно време нямам. Когато съм в Сандански съм всеки ден на работа. Заедно със семейството ми и приятелите ми си организираме по няколко екскурзии в годината. Ходим на ски, на море, обикаляме различни страни - това е моята почивка. Хоби искам да имам, но в момента животът, който водя не ми го позволява.


Мариета Петрова и семейство - снимка личен архив

Какво те вдъхновява?

Децата ми - те са всичко.Подкрепата и примерът на две много важни жени в моя живот. Това, че когато ми е възложена задача, се справям и виждам благодарността на хората и светещите очи на малките ми клиенти. Това, че се боря срещу себе си много пъти и се надграждам. Но най - много ме вдъхновява това , че съм обичана майка, жена, сестра, дъщеря и приятелка.
Защо в Сандански ?

Само в Сандански. За мен това е моят град и моето място. Където и да отида винаги , когато влизам в Сандански се усмихвам и чувствам едно спокойствие и сигурност.

Как насочваш женската енергия в работата си ?

Енергията е всичко. Важно е да я разпределиш правилно и да се зареждаш често.

Мариета Петрова и приятели - снимка личен архив

Коя е последната ти мисъл вечер ?

Мина още един ден, дали свърших всичко??? Днес беше хубав ден!'Тя в Сандански' представя активните жени на Сандански и дава възможност на момичета и жени с различни истории и в различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали.


Третото издание на ТЯ в Сандански е на 29 юни от 18:30 часа в Епископската базилика.

*Социалният формат 'ТЯ в ...' е създаден в Пловдив от Академия 'Екатерина Каравелова'с цел да вдъхновява и да спомага за сформирането на общности, където всяка жена може да намери подкрепа. Научи повече!


През 2020 Академия 'Екатерина Каравелова' в партньорство със Си Ви Ес България и с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България ще сформира 5 нови доброволчески екипа в градовете Плевен, Ловеч, Монтана, Видин и Враца. Научи как да се включиш!


Следи информация за всички събития в инстаграм и фейсбук.
Тази статия е създадена с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Институт за изследвания на мира - Пловдив и при никакви обстоятелства не може да се приема, че тази статия отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.

2,174 views0 comments

Comments


bottom of page