top of page

Активните жени на Варна: Запознай се с Кристина Илиева

Updated: Jul 26, 2019

През юли на 'Тя във Варна' ви срещаме с Кристина Илиева, която работи в сферата на човешките ресурси и по-точно – изграждане и развиване на работодателската марка с цел привличане и задържане на таланти. Дейностите, които извършва са много разнородни – организиране на събития, работа с ученици и студенти във връзка с тяхното кариерно ориентиране, корпоративна социална отговорност, създаване на съдържание, организиране на рекламни кампании и много други. Извън това – майка е на Андрей, който е на шест години и обожава музиката, снимането и смислените разговори.


Кристина Илиева, снимка личен архив

Кафе или чай пиеш сутрин ?

Първо кафе, след това - чай ☺


Каква искаше да станеш, като порастнеш ?

Никога не съм имала точна професия в главата си. Винаги съм знаела обаче кои са нещата, които обичам да правя – писане, снимане, дизайн, организаторска дейност, работа с хора.

А с какво започна да се занимаваш в крайна сметка ?

В момента работя в сферата на човешките ресурси и по-точно – изграждане и развиване на работодателската марка. Смея да твърдя, че най-накрая открих професия, която да обединява в едно всички неща, които обичам да правя.

Какво правиш в Неделя ( какви хобита имаш) ?

Преди всичко – правя опит да стана рано и да отида да се разходя по крайбрежната алея. Прекарвам време с детето ми. И ако след всички неизбежни домакински задължения ми остане някой свободен час се отдавам на някое от най-любимите ми хобита –музика или снимане.

Какво те вдъхновява ?

Вдъхновяват ме хората, които имат смелостта да заявят открито мислите и идеите си точно такива, каквито са: дръзки, различни, болезнено откровени, налудничеви –всякакви! Вдъхновяват ме „микро“ моментите в ежедневието ни. Намирам ги за безкрайно красиви и зареждащи.

Защо във Варна ?

Защото на Варна ѝ трябват качествени хора, които да движат града напред. Това намирам за отговорност на всеки един от нас, който избира да остане да живее и работи тук.

Как насочваш женската енергия в работата си ?

Гледам да я използвам веднъж в по-творческия аспект от работата ми - най-често това е създаването на съдържание – писане, снимане и т.н. Използвам я също така в общуването с хората – вярвам, че деликатността и търпението са типично женски черти, от които бизнесът има нужда, за да не загуби човешкия си облик.

Какви трудности срещаш ?

Обичам да казвам, че трудности и проблеми няма. Има само предизвикателства, а те ни водят към израстване. Извън това – страдам от липса на време. Страдам понякога от сблъсъка с хора, които отказват да разширят кръгозора си.


Кое е последната ти мисъл вечер ?

Мисли в този момент рядко имам, защото заспивам доста бързо. Но пък винаги е с усещането на благодарност за моментите, хората и предизвикателствата, които животът ми поднася.

Любима фраза/ девиз/ мото ?

Нямам ☺


Ела и се запознай с Кристина на ТЯ във Варна на 30 юли от 19:00 в Социалната чайна.


* Социалният формат 'ТЯ в ...' е създаден в Пловдив от Академия 'Екатерина Каравелова'с цел да овластява момичета и жени и да спомага за сформирането на общности, където всяка жена може да намери подкрепа. Научи повече!

394 views0 comments
bottom of page