top of page

Активните жени на Варна: Запознай се с Ирена Методиева

Updated: May 26, 2019

През месец май на ТЯ във Варна ви срещаме с Ирена Методиева. Клиничен психолог и психотерапевт, но основното с което се занимава от 8 години е хипотерапията. Любовта ѝ към децата и животните, най-чистите и мъдри създания на нашата планета, както и силната й връзка с природата, са това, което я кара да избера тази професия. Благодарна е, че въпреки всички трудности, има възможността да прави това, което обича и да дава и получава толкова много чиста любов и детски усмивки.

Следи работата й на Хипотерапия.


Ирена Методиева снимка: личен архив

Кафе или чай пиеш сутрин?

Кафе

Каква искаше да станеш, като порастнеш?

Космонавт, Ветеринарен лекар А с какво започна да се занимаваш в крайна сметка?

Преминах през доста неща, но в крайна сметка към момента психотерапия и хипотерапия.

Какво правиш в Неделя ( какви хобита имаш)?

В неделя обикновено работя  с децата до обяд. Когато приключа, крачкомера показва, че съм изминала между 10 и 13 километра, така че остатътъка от деня преминава с книга в ръка и слушане на музика. Хобитата ми са ездата, кросфита, лятото ходя да изкачвам планински върхове, обичам да готвя за приятели както и да изследвам езотеричния и магичен свят.

        

Какво те вдъхновява ?

Вдъхновяват ме предизвикателствата ☺

Ирена Методиева снимка: Рени Кръстева

Защо във Варна?

Обичам морето и простора и необятността, която то ми  дава. Обичам Варна!

Как насочваш женската енергия в работата си ?

Женската енергия е спокойна, мека, даваща, приемаща, грижеща се. Женската енергия е чиста любов към всичко съществуващо, тя е вътрешна интуиция, връзката с Майката природа и древно, забравено знание , което все повече започва да се проявява. Тя е и основен „инструмент“ в работата ми, а и в живота ми изобщо.


Какви трудности срещаш ?

Основно финансови ☺


Коя е последната ти мисъл вечер ? Последното, което правя вечер преди да заспя е да благодаря. Любима фраза/ девиз/ мото ? Винаги ми е бил труден този въпрос ☺ Но може би имам нещо любимо, което ми каза синът ми, когато беше малък и си бях изпуснала нервите. „Мамо, спокойно. Спокойствието ражда силата“ както и една индийска мъдрост: „ В крайна сметка всичко си идва на мястото, а ако още не си е дошло, просто това не е краят“


Този месец ТЯ във Варна е на 28 май от 19:00 часа в Социалната чайна.


Социалният формат 'ТЯ в ...' е създаден в Пловдив от Академия 'Екатерина Каравелова' с цел да овластява момичета и жени и да спомага за сформирането на общности, където всяка жена може да намери подкрепа. Научи повече!


438 views0 comments
bottom of page