top of page

Активните жени на Пловдив: Запознай се с Ема Христозова

През май месец на ТЯ в Пловдив ви срещаме с Ема Христозова - общественик, главен координатор в проект Голямото семейство към Фондация Българска Памет и координатор в донорската програма на генетичен материал на фондация Искам бебе за Централна и Южна България.


Ема Христозова - снимка личен архив

Каква е първата ти мисъл сутрин, с която започваш денят си?

Обичам децата си, семейството, живота си! Първата ми мисъл е за тях....


С какво се занимаваш професионално?

Работя в ,,MAXCOM", завод за велосипеди в Пловдив.


А в свободното си време?

Появата на децата обогати живота ми. Благодаря им, че избраха мен и ми позволиха да сбъдна копнежа си да бъда Мама. Майчинството ми помогна да разбера колко скъпоценен е животът. И че това да си Майка е най-важната работа на света. Всяка свободна минута се старая да бъда с децата си. Също така обичам да чета книги и да готвя.


Защо в Пловдив?

Омъжена съм в Пловдив. Тук живеем и отглеждаме децата си! Тук са голяма част от приятелите ми. Но дейностите, с които се занимавам, са с национален мащаб!


Ема Христозова - снимка личен архив

Какво място заема в живота ти доброволчеството?

Доброволчеството е неделима част от живота ми! Да бъда полезна за хората е мисия за мен❤!

Аз съм главен координатор в проект ,,Голямото семейство" към фондация ,,Българска памет". Подкрепяме многодетни български семейства за повишаване качеството им на живот. Подаваме ръка на семейства в справянето им с тежки житейски изпитания/ липса на работа, безизходица, глад.

И координатор в донорската програма на генетичен материал на фондация ,,Искам бебе" за Централна и Южна България. По статистика в България има над 150 000 семейства с репродуктивни проблеми. За около 50 000 от тях единственият шанс за рожба е донорски генетичен материал. Тук с няколко вдъхновяващи Жени и Майки, популяризираме каузите за донорството на яйцеклетки и сперматозоиди. Организираме беседи и семинари по темата. Провеждаме разговори, съдействаме с транспорт и прегледи със специалисти в лицензирани инвитро клиники в цялата страна за донорите. Консултираме и насочваме към клиниките и реципиентите за генетичен материал. Програмата работи.... Хората се интересуват и са все по-съпричастни с каузите ни. Ще помагаме да се родят още желани деца в България!


Сподели ни урок, които научи от децата си?

Да обичам безусловно и да раздавам любов!


Как насочваш и използваш женската си енергия в дейностите, с които си ангажирана?

Женската си енергия насочвам предимно към дейността си в Донорската програма на генетичен материал на фондация ,,Искам Бебе " с това да помагам да се създава Живот. Да пресъздавам емоцията от хуманния акт на Донорите.... вдъхновявайки ги да споделят със своите близки и приятели за това.....


Ема Христозова - снимка личен архив

Как завършва един ползотворен твой ден?

Всеки мой ден завършва с усмивка....и Надеждата, че не е изживян напразно💞.

Този месец ТЯ в Пловдив е на 30 май от 19:00 часа в Отсреща.


Социалният формат 'ТЯ в ...' е създаден в Пловдив от Академия 'Екатерина Каравелова' с цел да овластява момичета и жени и да спомага за сформирането на общности, където всяка жена може да намери подкрепа. Научи повече!

819 views0 comments
bottom of page