top of page

Активните жени на Пловдив: Запознай се с Елица Миланова


Юлското събитие на "Тя в Пловдив" наближава със скоростта на светлината и ще е под надслов "До звездите и обратно" - едно събитие за любовта към науката, изследването на нови светове и вселени, и българските жени, които творят по света и у нас!


Ще ви срещнем с ас. Д-р Елица Миланова, която е избрала изследването на китайския и руски език за свое вдъхновение.


За себе си тя споделя: "Казвам се Елица Миланова, на 31 години, филолог, лингвокултуролог и привърженик на идеята, че човек винаги попада на правилното място, в правилния момент – понякога, защото на него му е нужно, а понякога, защото той е нужен там. Завършила съм Приложна лингвистика с китайски и руски език и Интеркултурна комуникация. От 7 години работя като преподавател и координатор на центъра за китайски език и култура към Пловдивския университет.

В свободното си време шия и колекционирам носии, пътешествам, а в последно време се опитвам да отглеждам пчели :) "


Елица Миланова снимка: личен архив

Каква е първата ти мисъл сутрин, с която започваш деня си? Не е точно мисъл, а по-скоро чувство. Живея до църква и обикновено денят ми започва с камбанен звън. Обожавам камбаните. Създават ми усещането за спокойствие и светлина.


С какво се занимаваш професионално? Работя в университет, което идеално пасва на вечно търсещата ми същност, защото ми дава възможност да се занимавам с най-различни неща и да се развивам. Преподавам китайски език; координирам работата на Класна стая „Конфуций“, където организираме културни, творчески и образователни събития; работя по проекти за развиване на интеркултурната комуникация и сътрудничество в сферата на образованието и науката; правя лингвокултурологични изследвания.


А в свободното си време? Колекционирам и шия носии, пътувам, а напоследък се опитвам да отглеждам пчели. Вечно си обещавам, че съвсем скоро ще намеря време да науча и някой нов език, но засега си остава само като обещание към себе си.

Елица Миланова снимка: личен архив

С какво свързваш Пловдив? С усещането за сигурност и непреходност. Това е единственото място, на което си представям, че се завръщам, независимо къде съм по света.


Какви са предизвикателствата, с които се сблъскваш? Много са и се радвам, че ги има, защото иначе съществува реалната опасност да изпадна в рутина и леност. Най-големите ми предизвикателства са да не губя смисъла и вярата в това, което правя, и да се науча да подреждам „творческия хаос“ в главата си .


Разкажи ни за един от проектите, върху които работиш в момента. Изследвам митологичното съзнание и образите на митологични същества, достигнали до нас. Интересно ми е как се възприемат те от съвременния човек, как на подсъзнателно ниво влияят върху поведението и изборите, които правим. Друго направление, върху което работя, е изкривяването и смесването на митологични образи от различни етноси, което пък дава отражение върху самоопределянето на всеки от нас.


Какво те вдъхновява? Мога да се вдъхновя на практика от всичко – от дочута фраза, от красива гледка, от някой човек, от случайна среща.

Елица Миланова снимка: личен архив

За какво мечтаеш?

За това хората около мен да са здрави, да се чувстват добре и никога да не губят надежда.


Как използваш женската си енергия? Да балансирам и хармонизирам работата, да успокоявам напрежението около себе си. Светът има нужда от повече женска интуиция и мека сила.


Как завършваш един твой ползотворен ден? С усмивка, с няколко страници от любима книга и със съобщение „Лека нощ и сладки сънища”, което изпращам до родителите си.


ТЯ в Пловдив е на 28 юли от 19:00 във Wunderbær - Hills Beer Bar & Shop.

Входът, както винаги, е свободен!


ТЯ в Пловдив представя активните жени на Пловдив и дава възможност на момичета и жени с различни истории и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Събитието е част от мрежата на "ТЯ в България" към фондация "Екатерина Каравелова" и се организира на доброволчески принцип от Елена Лулчева, Йоана Иванова, Катерина Чобанова, Стилиана Ралева и Жулиет Яркова.

 

Всички събития ТЯ в... се организират на доброволен принцип. Можеш да ни подкрепиш да продължим да ги организираме като си купиш книгата "Пътеводител към себе си"





335 views0 comments
bottom of page