Активните жени на Пловдив: Запознай се с Елица Миланова


Юлското събитие на "Тя в Пловдив" наближава със скоростта на светлината и ще е под надслов "До звездите и обратно" - едно събитие за любовта към науката, изследването на нови светове и вселени, и българските жени, които творят по света и у нас!


Ще ви срещнем с ас. Д-р Елица Миланова, която е избрала изследването на китайския и руски език за свое вдъхновение.


За себе си тя споделя: "Казвам се Елица Миланова, на 31 години, филолог, лингвокултуролог и привърженик на идеята, че човек винаги попада на правилното място, в правилния момент – понякога, защото на него му е нужно, а понякога, защото той е нужен там. Завършила съм Приложна лингвистика с китайски и руски език и Интеркултурна комуникация. От 7 години работя като преподавател и координатор на центъра за китайски език и култура към Пловдивския университет.

В свободното си време шия и колекционирам носии, пътешествам, а в последно време се опитвам да отглеждам пчели :) "


Елица Миланова снимка: личен архив

Каква е първата ти мисъл сутрин, с която започваш деня си? Не е точно мисъл, а по-скоро чувство. Живея до църква и обикновено денят ми започва с камбанен звън. Обожавам камбаните. Създават ми усещането за спокойствие и светлина.


С какво се занимаваш професионално? Работя в университет, което идеално пасва на вечно търсещата ми същност, защото ми дава възможност да се занимавам с най-различни неща и да се развивам. Преподавам китайски език; координирам работата на Класна стая „Конфуций“, където организираме културни, творчески и образователни събития; работя по проекти за развиване на интеркултурната комуникация и сътрудничество в сферата на образованието и науката; правя лингвокултурологични изследвания.


А в свободното си време? Колекционирам и шия носии, пътувам, а напоследък се опитвам да отглеждам пчели. Вечно си обещавам, че съвсем скоро ще намеря време да науча и някой нов език, но засега си остава само като обещание към себе си.

Елица Миланова снимка: личен архив

С какво свързваш Пловдив? С усещането за сигурност и непреходност. Това е единственото място, на което си представям, че се завръщам, независимо къде съм по света.


Какви са предизвикателствата, с които се сблъскваш? Много са и се радвам, че ги има, защото иначе съществува реалната опасност да изпадна в рутина и леност. Най-големите ми предизвикателства са да не губя смисъла и вярата в това, което правя, и да се науча да подреждам „творческия хаос“ в главата си .


Разкажи ни за един от проектите, върху които работиш в момента. Изследвам митологичното съзнание и образите на митологични същества, достигнали до нас. Интересно ми е как се възприемат те от съвременния човек, как на подсъзнателно ниво влияят върху поведението и изборите, които правим. Друго направление, върху което работя, е изкривяването и смесването на митологични образи от различни етноси, което пък дава отражение върху самоопределянето на всеки от нас.


Какво те вдъхновява? Мога да се вдъхновя на практика от всичко – от дочута фраза, от красива гледка, от някой човек, от случайна среща.

Елица Миланова снимка: личен архив

За какво мечтаеш?

За това хората около мен да са здрави, да се чувстват добре и никога да не губят надежда.


Как използваш женската си енергия? Да балансирам и хармонизирам работата, да успокоявам напрежението около себе си. Светът има нужда от повече женска интуиция и мека сила.


Как завършваш един твой ползотворен ден? С усмивка, с няколко страници от любима книга и със съобщение „Лека нощ и сладки сънища”, което изпращам до родителите си.


ТЯ в Пловдив е на 28 юли от 19:00 във Wunderbær - Hills Beer Bar & Shop.

Входът, както винаги, е свободен!


ТЯ в Пловдив представя активните жени на Пловдив и дава възможност на момичета и жени с различни истории и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Събитието е част от мрежата на "ТЯ в България" към фондация "Екатерина Каравелова" и се организира на доброволчески принцип от Елена Лулчева, Йоана Иванова, Катерина Чобанова, Стилиана Ралева и Жулиет Яркова.

 

Всички събития ТЯ в... се организират на доброволен принцип. Можеш да ни подкрепиш да продължим да ги организираме като си купиш книгата "Пътеводител към себе си"

0 views0 comments