top of page

Активните жени на Плевен: Запознай се с Моника Чочева

На второто издание на "ТЯ в Плевен" ще ви срещнем с Моника Чочева - майка на две деца, главен експерт на Областна дирекция на ДФ „Земеделие”, производител на пчелни продукти Мед Чочеви.


Моника Чочева - снимка личен архив

С каква мисъл започваш деня си сутрин?

Благодаря на Бог, че съм жива, здрава, енергична!


Каква искаше да станеш, когато пораснеш?

Моята мечтана професия беше журналист.


С какво започна да се занимаваш в крайна сметка или с какво се занимаваш професионално?

Завърших Икономика, Маркетинг, Финанси и Бизнес администрация, както и Агроном растителна защита. Работя и по двете си специалности в ДФ Земеделие от 13 години.


Как прекарваш свободното си време?

Ха-ха-ха! Хубав въпрос. На този етап не разполагам с такова. Аз съм майка на 10-годишна тийнейджърка и момченце на две години. Почти цялото ми време е запълнено с благословията на една жена да бъде майка.


Какви хобита имаш?

Обичам да пътувам, обожавам киното и съм влюбена в театъра. А най-дълбоко в сърцето ми са едни чисти, малки същества – пчелите.

Ние в нашето семейство сме потомствени пчелари. На пчелина се разтоварвам, чувствам се значима жена, изпълнена с положителни емоции.

Пчелите са най-трудолюбивите и чисти същества. Може и банално да звучи, но един от най-умните хора на света – физикът Алберт Айнщайн, е изчислил, че ако планетата ни остане без пчели, ще имаме храна само за следващите 4 години.

Моника Чочева - снимка личен архив

Какво те вдъхновява?

Вдъхновява ме на първо място прекрасното ми семейство, пчеларството и продуктите, които създаваме заедно.


Защо в Плевен?

В Плевен съм израснала – град с богата и велика история! Реших да се върна и да създам семейство, да отгледам децата си тук. За мен Плевен е едно голямо сърце, а ние пулсираме с него!


Как насочваш женската енергия в работата си?

Във всичко, което правя, влагам много нежност, търпение, любов и красота.


Как завършва един ползотворен ден?

Аз съм човек, който планира задачите си. За мен ползотворен ден е когато съм изпълнила всичко планувано за деня и имам идеи и проекти за следващия ползотворен ден!

Моника Чочева - снимка личен архив

„ТЯ в Плевен“ представя активните жени на Плевен и дава възможност на момичета и жени с различни истории и в различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали.

Очакваме ви на "ТЯ в Плевен" на 23-ти септември (сряда), от 18:30 в Кафе "Бордо", ул. Сан Стефано 14.

Плевен е огнище на девическото просвещение още от годините преди Освобождението, когато младата учителка Анастасия Димитрова основава първото българско светско девическо училище през 1841 г. Затова именно сме сигурни, че инициативата ще пожъне голям успех в нашия град и ще се превърне в любимо културно събитие.


Събитието се организира на доброволчески принцип от Николайка Цонева, Петя Василева, Диана Тотинска и Ралица Петрова.


*Социалният формат 'ТЯ в ...' е създаден в Пловдив от Академия 'Екатерина Каравелова'с цел да вдъхновява и да спомага за сформирането на общности, където всяка жена може да намери подкрепа. Научи повече!

През 2020 Академия 'Екатерина Каравелова' в партньорство със Си Ви Ес България и с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България ще сформира 5 нови доброволчески екипа в градовете Плевен, Ловеч, Монтана, Видин и Враца. Научи как да се включиш!

Следи информация за всички събития в инстаграм и фейсбук.

Тази статия е създадена с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Институт за изследвания на мира - Пловдив и при никакви обстоятелства не може да се приема, че тази статия отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.


456 views0 comments

Comments


bottom of page