top of page

Активните жени на Пловдив: Запознай се с Анелия Павлова

Преди юлското събитие 'Тя в Пловдив', което ще се състои на 26 юли в кафе-бар Отсреща, представяме участничките с кратки интервюта. Запознай се с Анелия Павлова, природозащитничка, част от екипа на Зелени Балкани, докторант по Зоология в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски” и инструктор по пещерно дело.


Анелия Павлова фотограф Зи

Каква е първата ти мисъл сутрин, с която започваш деня си?

Опитвам се да си припомня задачките, които трябва да свърша през деня, ако не мога си чеквам ту ду листа :)

С какво се занимаваш професионално?

Професионално? Трудно ми е да определя.. По професия съм биолог и се опитвам да се придържам към тази сфера на работа. Но разбира се, често се налага да работя и нещо друго.

А в свободното си време?

В свободното си време се опитвам да релаксирам, да се вдъхновявам и мотивирам, най-вече в планината.

Защо (не) в Пловдив?

Преди студентските си години исках да се преместя и за да уча в София. Но оттогава постоянно виждам уникални места и срещам мислещи хора в Пловдив, за които си заслужава да се бориш срещу системата, за да ги запазиш и покажеш на внуците си :)

Кога реши, че искаш да се занимаваш с опазване на природата и екология?

След като в гимназията бях вече активен доброволец на Зелени Балкани, реших, че това което правех ми харесва и искам да уча и да работя. Така че приключенията да са винаги част от работата, за да не става скучно!

Какви трудности срещаш в тази сфера?

Може би нагласите на хората, че да се занимаваш с наука е несериозно, защото не можеш да изкараш достатъчно пари,  за да издържаш семейство.. А също и част от обществото недооценява дейностите по опазване на българската природа.

Как насочваш и използваш женската си енергия в своята работа?

Така , както само една дама умее :) Имала съм доста ситуации, в които успявам само заради това, че пускам в действие женската си същност :)

Какво е твоето мото в живота?

Мисля, че моето мото се сменя доста често, заради нещата които откривам и научавам. Стремя се винаги да има движение, промяна - които носят вдъхновение за действие :) твърде сложно стана.. 

Как завършваш един ползотворен ден? 

Удовлетоворена от добре свършената работа просто излизам с приятели в Пловдив.


Очакваме те на 26 юли в кафе-бар Отсреща. Отваряме врати в 18:30, започваме с представянията в 19:00! Както винаги, след презентациите всички присъстващи ще имат възможността да се запознаят и обменят опит като за целта ще бъдат използвани различни игри. 


Линк към събитието във фейсбук.

92 views0 comments
bottom of page