top of page

Активните жени на Варна: Запознай се с Мая Вълчева

Updated: Jan 26, 2019


През януари на 'ТЯ във Варна' говори Мая Вълчева, позната като Бах Терапевт, основател на www.colormelife.com и автор на Лечебна книга за оцветяване „Сила от природата“. Вярва в красотата на живота, в силата на природата и естественото лечение, което е най-близко до човек. Вярва във всекидневните вълшебства в живота, в знаците на съдбата и в смелостта да вървиш по пътя на своята душа.

Мая Вълчева снимка личен архив

Кафе или чай пиеш сутрин?

Кафе :)

Каква искаше да станеш, като порастнеш?

Исках да играя на сцена и да стана “лекарка”.

А с какво започна да се занимаваш в крайна сметка?

Минах през рекламист, маркетолог, съдружник в рекламна агенция, създател на един от водещите он-лайн магазини за оборудване за реклама, изложения и магазини…. И в един момент се озовах на пътя на цветята на др. Бах и тяхната лечебна сила - една история за знаците от съдбата и как искаш или не си вървиш по пътя …

Какво правиш в Неделя ( какви хобита имаш)?

Събота и Неделя е време за семейството. Правим всичко заедно, не говорим за работа…. Разхождаме се в гората, на плажа, плуваме или нещо друго… зависи какво ни хрумне. Рядко имаме план.

Какво те вдъхновява?

Слънцето, морето, усмивката, ежедневните вълшебства, жестовете, добрата книга, филмите, пътешествията, любовта ….всичко ме вдъхновява - аз съм човек на образите!



Защо във Варна?

Тук съм родена, тук е моето семейство, тук е морето, тук съм и Аз :)

Как насочваш женската енергия в работата си?

Малко съм се изморила от говорене за женската енергия. Много правила, много ритуали…. Отказах се от тези неща, но си позволих да съм жена. Приех мъжката сила на мъжете и си позволих да съм силна по-женски. Вярвам в баланса, както е в природата - няма само женска и само мъжка енергия, има идеален баланс… Завихрям новите идеи през женската енергия и ги реализирам през мъжката. Така съм цяла.

Какви трудности срещаш?

Трудности? Сега разбирам, че не мога да измисля такива… Мая от преди няколко години щеше да каже - завистта на хората, неуредената държава, злобните хора, шушукането зад гърба….. Сега моят фокус е в случването. Научила съм се, че моите работещи идеи се виждат странни за околните и никога не питам дали дадена идея ще се реализира. Аз действам и ако се налага, импровизирам, за да се получи най-доброто. Слушам интуицията си. Готова съм да си променя плана във всеки момент, стига да се получи по-добро за всички участници.

Вместо за трудностите, мога да Ви кажа за КАПАНИТЕ - един от моите капани, в които попадам когато не съм себе си е бездействието. Мога да изпипвам детайли до болезнена перфектност - и когато съм готова, времето за случване ще е минало. Друг капан е критичността ми - ако съм в неравновесие - ставам критична и се занимавам с моите недостатъци - тогава отново действие няма…


Коя е последната ти мисъл вечер? Старая се да заспивам без да мисля, ей така да отпусна по женски всичките си сетива.

Любима фраза/ девиз/ мото?

Безусловна любов и радост от живота!


ТЯ във Варна е на 29 януари от 19:00 часа в Социалната чайна!

837 views0 comments
bottom of page