Активните жени на Пловдив: Запознай се с Теодора Тодорова

На мартенското издание на ТЯ в Пловдив ви срещаме с Теодора Тодорова. Тя е не просто заместник-председател на "Национално сдружение на жените пчелари", а човек, който отдадено обича едни от най-важните създания за нашата планета.

Каква е първата ти мисъл сутрин, с която започваш деня си?

Винаги поглеждам навън, за да видя какво е времето.Когато гледаш пчели си пряко свързан със заобикалящата те среда и най-вече с времето. От него зависи как ще мине денят.


С какво се занимаваш професионално?

С отглеждане на пчели, реализиране на продукция, организиране на фермерски пазари.


А в свободното си време?

Уча, спортувам, пътувам.


Защо в Пловдив?

Любовта ме доведе тук за постоянно, идвала съм на разходки, както и по работа. Няма как да не се влюбиш в този прекрасен град и хората тук. А спокойствието е несравнимо, айляк.


Какви са предизвикателствата, с които се сблъскваш?

Ами относно работата са страшно много, но с няколко думи - доста „цапаме“ и не живеем хич природосъобразно. Това винаги се отразява на пчелите, защото те са свързани пряко с природата и са първия показател, когато в нея има проблем.


Разкажи ни за един от проектите, върху които работиш в момента.

От години мечтая да направя училище по пчеларство и за тази цел трябва да усъвършенствам първо себе си, за да не бъде нищо, което е правено до момента. Целта ми е да науча хората да живеят по-здравословно, от там и по природосъобразно. Поне да сложа основи за ново начало.


Какво те вдъхновява?

Интересен въпрос, може би красотата в света и в отношението между хората, когато те са добри и си помагат. Доброто впечатление.

Как насочваш и използваш женската си енергия в своята работа?

Да направя нещата достъпни за жените, да им е леко в работата, да се усмихват повече. Пчеларството е доста трудоемко, трябва да се намали тежестта.


Как завършваш един ползотворен ден?

Бил ли си полезен за някого, или за себе си, денят е ползотворен. Една чаша бира е страхотен завършек на деня.


 

Мартенското издание на ТЯ в Пловдив е на 31-ви март от 19:00 часа в Wunderbær - Hills Beer Bar & Shop. . Входът, както винаги, е свободен!


ТЯ в Пловдив представя активните жени на Пловдив и дава възможност на момичета и жени с различни истории и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Събитието се организира на доброволчески принцип от Елена Лулчева, Йоана Иванова, Катерина Чобанова и Жулиет Яркова.


Социалният формат 'ТЯ в ...' е създаден от Академия 'Екатерина Каравелова' с цел да овластява момичета и жени и да спомага за сформирането на общности, където всяка жена може да намери подкрепа и вдъхновение.

 

Всички събития ТЯ в... се организират на доброволен принцип. Можеш да ни подкрепиш да продължим да ги организираме като си купиш книгата "Пътеводител към себе си"

266 views0 comments