top of page

Активните жени на Пловдив: Запознай се с Теодора Тодорова

На мартенското издание на ТЯ в Пловдив ви срещаме с Теодора Тодорова. Тя е не просто заместник-председател на "Национално сдружение на жените пчелари", а човек, който отдадено обича едни от най-важните създания за нашата планета.

Каква е първата ти мисъл сутрин, с която започваш деня си?

Винаги поглеждам навън, за да видя какво е времето.Когато гледаш пчели си пряко свързан със заобикалящата те среда и най-вече с времето. От него зависи как ще мине денят.


С какво се занимаваш професионално?

С отглеждане на пчели, реализиране на продукция, организиране на фермерски пазари.


А в свободното си време?

Уча, спортувам, пътувам.


Защо в Пловдив?

Любовта ме доведе тук за постоянно, идвала съм на разходки, както и по работа. Няма как да не се влюбиш в този прекрасен град и хората тук. А спокойствието е несравнимо, айляк.


Какви са предизвикателствата, с които се сблъскваш?

Ами относно работата са страшно много, но с няколко думи - доста „цапаме“ и не живеем хич природосъобразно. Това винаги се отразява на пчелите, защото те са свързани пряко с природата и са първия показател, когато в нея има проблем.


Разкажи ни за един от проектите, върху които работиш в момента.

От години мечтая да направя училище по пчеларство и за тази цел трябва да усъвършенствам първо себе си, за да не бъде нищо, което е правено до момента. Целта ми е да науча хората да живеят по-здравословно, от там и по природосъобразно. Поне да сложа основи за ново начало.


Какво те вдъхновява?

Интересен въпрос, може би красотата в света и в отношението между хората, когато те са добри и си помагат. Доброто впечатление.

Как насочваш и използваш женската си енергия в своята работа?

Да направя нещата достъпни за жените, да им е леко в работата, да се усмихват повече. Пчеларството е доста трудоемко, трябва да се намали тежестта.


Как завършваш един ползотворен ден?

Бил ли си полезен за някого, или за себе си, денят е ползотворен. Една чаша бира е страхотен завършек на деня.


 

Мартенското издание на ТЯ в Пловдив е на 31-ви март от 19:00 часа в Wunderbær - Hills Beer Bar & Shop. . Входът, както винаги, е свободен!


ТЯ в Пловдив представя активните жени на Пловдив и дава възможност на момичета и жени с различни истории и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Събитието се организира на доброволчески принцип от Елена Лулчева, Йоана Иванова, Катерина Чобанова и Жулиет Яркова.


Социалният формат 'ТЯ в ...' е създаден от Академия 'Екатерина Каравелова' с цел да овластява момичета и жени и да спомага за сформирането на общности, където всяка жена може да намери подкрепа и вдъхновение.

 

Всички събития ТЯ в... се организират на доброволен принцип. Можеш да ни подкрепиш да продължим да ги организираме като си купиш книгата "Пътеводител към себе си"





306 views0 comments
bottom of page