top of page

Активните жени на Видин: Запознай се с Лили Милова

Лили Руменова Милова е ученичка в предпоследен клас на езиковата гимназия във Видин. Тя е сред активните млади хора на града с работата си в множество проекти. Създава и ръководи най-новата школа в град Видин по съвременен танц за деца "Mom,s dream" /"Мечтата на мама"/. Обожава фолклорната музика и танци!




С каква мисъл започваш деня си сутрин?

Сутрин се опитвам първо да мисля колко прекрасен ден ще имам, след това започвам да преговарям задачите си за деня и на последно място какво ще мога да правя през свободното си време, ако имам такова.


Каква искаше да станеш, като пораснеш?

Да се занимавам с танци професионално.


Какво направи до момента, за да сбъднеш детската си мечта?

Още от дете мечтая да стана като мама - танцьорка. Работя върху това от както за пръв път го осъзнах! Искам да продължа по стъпките на майка ми, от тогава никога не съм си и помисляла да се занимавам с нещо различно от танци. Всеки ден съм в залата на репетиции независимо на модерни или народни танци и оставам там сърце, душа и много труд за да постигна това, което искам.


С какво искаш да се занимаваш професионално в бъдеще и защо?

В бъдеще си представям да имам школа за народни и модерни танци, защото се занимавам с това от началото на живота си и искам да продължавам да правя това. За мен е важно да работя с деца, защото зная какво удоволствие е било за мен да танцувам, когато съм била малка и до сега, и разбира се колко съм обичала ръководителите ми! Искам да го предам на бъдещите танцьори и те да се развиват за напред. Простичко казано: „Предай нататък“☺


Как прекарваш свободното си време?

Ходя на разходки извън града, понякога на кино с приятели или на пикници на някое тихо местенце. Повечето пъти зависи колко свободно време имам. Обичам също да спортувам, да гледам филми и да готвя от време навреме, но не всеки път сполучливо.


Какво правиш в неделя?

Обикновено чистя в залата за танци, със сестра ми помагаме на мама в къщи.


Какви хобита имаш.

Танци, спорт, готвене…


Какво те вдъхновява?

Вдъхновяват ме близките ми хора, които искам да направя горди, вдъхновяват ме децата с които танцуваме неуморно, вдъхновяват ме младите хора, които правят нещо за нашия малък град и разбира се моите цели, към които вървя.



Защо във Видин?

Защото Видин е моят роден град, който е сърцето ми от както съм се родила.


Как насочваш младежката женска енергия в ежедневието си?

Освен към танците, се опитвам да организирам благотворителни инициативи, включвам се в и инициативи, които са полезни за града и също така участвам в международни проекти като DARE, STAY и YES.


Коя е последната ти мисъл вечер?

Колко прекрасен ден съм имала и колко още такива ме чакат.


Как завършваш един ползотворен ден?

Прибирам се у дома, свършила училище днес – успешно ☺, учила съм за следващия ден, ходила съм на репетиции, с децата от школата "Mom,s dream" /"Мечтата на мама"/ сме свършили сложна и приятна работа, видяла съм, че близките ми хора са добре и са щастливи и вече спокойно мога да си легна и да заспя.



ТЯ във Видин е на 2 юни от 17:30 в лоби бара на хотел Дунав

ТЯ във Видин представя активните жени на Видин и дава възможност на момичета и жени с различни истории и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Събитието е част от мрежата на "ТЯ в България" към фондация "Екатерина Каравелова" и се организира на доброволчески принцип от Ели Цветанова, Ели Емилова и Никол Крумова.


 

Всички събития ТЯ в... се организират на доброволен принцип. Можеш да ни подкрепиш да продължим да ги организираме като си купиш книгата "Пътеводител към себе си"



292 views0 comments
bottom of page