Активните жени на Видин: Запознай се с Лили Милова

Лили Руменова Милова е ученичка в предпоследен клас на езиковата гимназия във Видин. Тя е сред активните млади хора на града с работата си в множество проекти. Създава и ръководи най-новата школа в град Видин по съвременен танц за деца "Mom,s dream" /"Мечтата на мама"/. Обожава фолклорната музика и танци!
С каква мисъл започваш деня си сутрин?

Сутрин се опитвам първо да мисля колко прекрасен ден ще имам, след това започвам да преговарям задачите си за деня и на последно място какво ще мога да правя през свободното си време, ако имам такова.


Каква искаше да станеш, като пораснеш?

Да се занимавам с танци професионално.


Какво направи до момента, за да сбъднеш детската си мечта?

Още от дете мечтая да стана като мама - танцьорка. Работя върху това от както за пръв път го осъзнах! Искам да продължа по стъпките на майка ми, от тогава никога не съм си и помисляла да се занимавам с нещо различно от танци. Всеки ден съм в залата на репетиции независимо на модерни или народни танци и оставам там сърце, душа и много труд за да постигна това, което искам.


С какво искаш да се занимаваш професионално в бъдеще и защо?

В бъдеще си представям да имам школа за народни и модерни танци, защото се занимавам с това от началото на живота си и искам да продължавам да правя това. За мен е важно да работя с деца, защото зная какво удоволствие е било за мен да танцувам, когато съм била малка и до сега, и разбира се колко съм обичала ръководителите ми! Искам да го предам на бъдещите танцьори и те да се развиват за напред. Простичко казано: „Предай нататък“☺


Как прекарваш свободното си време?

Ходя на разходки извън града, понякога на кино с приятели или на пикници на някое тихо местенце. Повечето пъти зависи колко свободно време имам. Обичам също да спортувам, да гледам филми и да готвя от време навреме, но не всеки път сполучливо.


Какво правиш в неделя?

Обикновено чистя в залата за танци, със сестра ми помагаме на мама в къщи.


Какви хобита имаш.

Танци, спорт, готвене…


Какво те вдъхновява?

Вдъхновяват ме близките ми хора, които искам да направя горди, вдъхновяват ме децата с които танцуваме неуморно, вдъхновяват ме младите хора, които правят нещо за нашия малък град и разбира се моите цели, към които вървя.Защо във Видин?

Защото Видин е моят роден град, който е сърцето ми от както съм се родила.


Как насочваш младежката женска енергия в ежедневието си?

Освен към танците, се опитвам да организирам благотворителни инициативи, включвам се в и инициативи, които са полезни за града и също така участвам в международни проекти като DARE, STAY и YES.


Коя е последната ти мисъл вечер?

Колко прекрасен ден съм имала и колко още такива ме чакат.


Как завършваш един ползотворен ден?

Прибирам се у дома, свършила училище днес – успешно ☺, учила съм за следващия ден, ходила съм на репетиции, с децата от школата "Mom,s dream" /"Мечтата на мама"/ сме свършили сложна и приятна работа, видяла съм, че близките ми хора са добре и са щастливи и вече спокойно мога да си легна и да заспя.ТЯ във Видин е на 2 юни от 17:30 в лоби бара на хотел Дунав

ТЯ във Видин представя активните жени на Видин и дава възможност на момичета и жени с различни истории и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Събитието е част от мрежата на "ТЯ в България" към фондация "Екатерина Каравелова" и се организира на доброволчески принцип от Ели Цветанова, Ели Емилова и Никол Крумова.


 

Всички събития ТЯ в... се организират на доброволен принцип. Можеш да ни подкрепиш да продължим да ги организираме като си купиш книгата "Пътеводител към себе си"245 views0 comments