top of page

Активните жени на Видин: Запознай се с Красимира Елисеева

Красимира Елисеева е жената, която стои зад множество събития свързани с превенция на зависимости, в т.ч. и от наркотични вещества, радетел за здравословен начин на живот и добра комуникация между поколенията.

Снимка - личен архив

С каква мисъл започваш деня си сутрин?

Със силно кафе, и като добра християнка ☺, първо храня няколко четириноги любимци, след което е и "човешката" закуска. Следват задълженията за деня…


Каква искаше да станеш, като пораснеш?

Като всяко дете - какво ли не?! Първо се отдадох на спортната гимнастика - участвах в републикански първенства, бях и съдия, но всичко беше временно.


С какво започна да се занимаваш в крайна сметка?

След завършване на гимназия, се дипломирах в най-благородната професия на света - акушерството. Но водовъртежът ме завъртя и отведе в още една социална насока във Великотърновския университет.


С какво се занимаваше професионално?

В последните двадесет години работех в Община Видин, в Общинския съвет по наркотичните вещества, като тринадесет от тях бях негов ръководител. Бях и общински мениджър на Програмата за превенция на ХИВ/СПИН.


Снимка - личен архив

Как прекарваш свободното си време?

Обичам да пътувам в красивата ни България, както и в Европа. И го правим със съпруга ми и прекрасното ми внуче. Обичам да чета. Обичам и животните.


Какво правиш в неделя?

Обичам неделите, в които съпругът ми не е дежурен във видинската болница. И ако е лято - еха, край хубавия, син Дунав сме!☺


Какви хобита имаш?

Напоследък колекцията от лъжички и звънци-камбанки нарасна, благодарение и на добри приятели. И цветята в градинката ми.


Какво те вдъхновява?

Хубавото цвете, хубавата музика, природата, сладкото ми внуче ☺


Защо във Видин?

Видин е родният град на предците ми. Обичам го! В младостта си, когато си най-щастлив, живяхме десет години в София. Там сега живее синът ми със семейството си. А ние се върнахме към корените си!


Снимка - личен архив

Как насочваш женската енергия в ежедневието си?

Целият си живот досега отдавам на младите хора, на тяхното образование и възпитание. И на това да говорим и дебатираме за опасностите, които ги дебнат от всеки ъгъл. И как да реагират, когато се сблъскат с тях, да получат необходимия обем знания и опит, за да могат правят своя информиран избор.


Какво е твоето послание към младите хора и техните родители?

Нека сме заедно - ние експертите от институциите, родителите и тийнейджърите, тогава проблемите и тежките моменти се

разрешават по-лесно. Думата "заедност" е спасението в проблемни ситуации.


Снимка - личен архив

Как завършваш един ползотворен ден?

Когато си спасил поне един човек, значи си спасил целия свят. И заспиваш с усмивка!


 

Следващото издание на ТЯ във Видин ще се проведе на на 21-и февруари от 17:30 в лоби бар на хотел Дунав, гр. Видин.


ТЯ във Видин представя активните жени на Видин и дава възможност на момичета и жени с различни истории и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Събитието е част от мрежата на "ТЯ в България" към фондация "Екатерина Каравелова" и се организира на доброволчески принцип от Ели Цветанова, Ева Маринова, Жасмина Цветанова и Ясмина Витанова.


 

Всички събития ТЯ в... се организират на доброволен принцип. Можеш да ни подкрепиш да продължим да ги организираме като си купиш книгата "Пътеводител към себе си"1,460 views0 comments

Comments


bottom of page