top of page

Активните жени на Видин: Запознай се с Красимира Виденова

Есента е вече тук, както е и деветото събития ТЯ във Видин. На него ще ви запознаем с историята на Красимира Виденова - директор на детска градина "Русалка", в която децата се обучават по метода на Мария Монтесори.

С каква мисъл започваш деня си сутрин?

Ето те и теб! Благодаря ти, Господи! Всъщност обичам да ставам рано и да съм с чаша кафе на терасата – посрещам деня и правя планове.


Каква искаше да станеш, като пораснеш?

Ами много неща: балерина, певица, стюардеса, учителка, преводачка, ръководител на група за модерен балет и др.


С какво започна да се занимаваш в крайна сметка?

С най-хубавото нещо – това да съм майка и с това, което надделя в сърцето и в живота ми – учителка!


С какво се занимаваш професионално?

Професията ми е детски учител, магистър съм по предучилищна педагогика и имам специализация по педагогика на ранната възраст. Била съм детски учител, експерт по предучилищно възпитание и от единадесет години изпълнявам длъжността „директор на детска градина“ в ДГ „Русалка“.



Как прекарваш свободното си време?

А има ли такова? Шегичка! Отпочивам си с четене, правим любими разходки със съпруга ми и приятелите.


Какво правиш в неделя?

През зимата и при лошо време шетам в къщи, при хубаво време съм навън още от петък вечер, та до неделя следобед.


Какви хобита имаш?

Основно хобитата ми са три 😊 : 1. Да съм сред природата, да заспивам под звездите. 2. Да готвя и експериментирам в кухнята. 3. Да пътувам и да видя различни места винаги, когато имам възможност.


Какво те вдъхновява?

Децата ми. Децата. Полутоновете на музиката. Самолет в небето. Внезапна мисъл……. И още, и още!


Защо във Видин?

Така било отредено, не съм го планирала, но първо, заради Английската гимназия, после любовта и прекрасното ми семейство, та до днес - вече 46 години в този прекрасен град с вечната река….. „крепост на кръстопът“!


Как насочваш женската енергия в работата си?

При мен това е естествено – когато си заобиколен от деца и работата ти е да осигуриш за тях качествена грижа и образование, майчинското чувство, нежността и съпричастността идват на първо място. Но когато е необходимо, ставам звяр, макар и в женски дрехи!


Коя е последната ти мисъл вечер?

Обичам да обичам!


Как завършваш един ползотворен ден?

С много мисли, с планове и задачи, умувам, разговарям си, но се усмихвам.

---


„ТЯ във Видин“ представя активните жени на Видин и дава възможност на момичета и жени с различни истории и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Събитието се организира на доброволчески принцип от Ели Цветанова, Никол Крумова, Ели Емилова и Мария Петрова.

ТЯ във Видин е на 5-ти октомври (вторник) от 17:45ч в хотел „Дунав“. Вход свободен!
 

Всички събития ТЯ в... се организират на доброволен принцип. Може да ни подкрепите да продължим да ги организираме като си купите книгата "Пътеводител към себе си", която е практичен и работен наръчник, който събира серия от задачи и упражнения, които да преминеш последователно, за да опознаеш по-добре, да си дадеш яснота и да визуализираш развитието си в три основни насоки.



Социалният формат ТЯ в ...™ е създаден от Академия "Екатерина Каравелова" в Пловдив, а вече се провежда и във Варна, Габрово, Велико Търново, Сандански, Стара Загора, Плевен, Ловеч и Видин.


Следи информация за всички събития в инстаграм и фейсбук.

131 views0 comments
bottom of page