top of page

Активните жени на Видин: Запознай се с Ирина Флорова-Капелова

Updated: Nov 2, 2021

Десетото издание на „ТЯ във ВИДИН” ще се проведе на 2-ри ноември 2021 г. /първият вторник на месеца, както е по традиция/, от 17.00 часа ОНЛАЙН. На него ще ви срещнем с Ирина Флорова-Капелова - актриса в Драматичен театър „Владимир Трендафилов” – Видин, който тази есен отбелязва своята 130-годишнина. Това е първата сграда в България, строена специално за театър. За известен период от време негов директор е била г-жа Капелова. През това време тя не е спирала да играе и да се въплъщава в различни роли, да е водещ на различни събития, да изразява и защитава собствено мнение по много въпроси. Обожава работата с деца, защото в тях съзира желанието за промяна към един по-добър свят! Тя е разпознаваем глас и познато лице за множество видинчани!

С каква мисъл започваш деня си сутрин?

Сутрин обикновено започвам с чаша кафе и време само за мен, докато не са се събудили всички. И не мога много да мисля - трябва ми плавен преход от света на сънищата към деня.


Каква искаше да станеш, като пораснеш?

Актриса. Аз съм родена в Туркмения и когато ходехме на гости на баба ми, ме водеха още от малка да гледам детски спектакли в Народният им театър. И аз от малка събирах децата в нашата махала, за да изнасяме представления пред бабите.


С какво започна да се занимаваш в крайна сметка?

С театър.


С какво се занимаваш професионално?

Със същото.


Как прекарваш свободното си време?

Аз никога не слагам граница между задачите си. Занимавам се прекалено много с най- различни неща и не мога да кажа – ето сега имам свободно време. Може би най-много си почивам като се разхождам.


Какво правиш в неделя?

Зависи от неделята. Всяка е различна.


Какви хобита имаш?

Градинарство, плуване, рисуване, обичам да карам колело и да ходя за гъби.

Какво те вдъхновява?

Истината. Да умееш да създаваш истински неща, само това има значение. Вдъхновяват ме другите хора и най-вече децата, с които работя - тяхното желание за промяна на света край нас. Вдъхновява ме природата и хармонията в нея. Вдъхновява ме изкуството във всичките му форми и послания.


Защо във Видин?

Тук съм живяла цял живот, тук живее семейството ми и днес.


Как насочваш женската енергия в работата си?

Предполагам, както насочвам всяка друга енергия - с любов. Да създам нещо, да променям, да вложа късче от сърцето, душата, мечтите си в това, което правя.


Коя е последната ти мисъл вечер?

Желанието да имам спокоен сън, за да са "заредени" батериите ми за предизвикателствата на следващия ден.


Как завършваш един ползотворен ден?

С чаша вино, малко шоколад и хубава книга или филм.„ТЯ във Видин“ представя активните жени на Видин и дава възможност на момичета и жени с различни истории и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Събитието се организира на доброволчески принцип от Ели Цветанова, Никол Крумова, Ели Емилова и Мария Петрова.

ТЯ във Видин е на 2-ри ноември (вторник) от 17ч ОНЛАЙН на страницата на ТЯ във Видин.
 

Всички събития ТЯ в... се организират на доброволен принцип. Може да ни подкрепите да продължим да ги организираме като си купите книгата "Пътеводител към себе си", която е практичен и работен наръчник, който събира серия от задачи и упражнения, които да преминеш последователно, за да опознаеш по-добре, да си дадеш яснота и да визуализираш развитието си в три основни насоки.Социалният формат ТЯ в ...™ е създаден от Академия "Екатерина Каравелова" в Пловдив, а вече се провежда и във Варна, Габрово, Велико Търново, Сандански, Стара Загора, Плевен, Ловеч и Видин.


Следи информация за всички събития в инстаграм и фейсбук.

188 views0 comments

Comments


bottom of page