top of page

Активните жени на Видин: Запознай се с Гергана Панова

“Тя във Видин” стана на една годинка! Измина една година, откакто стартира форматът Тя в...™ в нашия град! На тазмесечното ни специално издание Тя във Видин - рожден ден ще ви срещнем с Гергана Панова - главен редактор на БНР. Ще имате удоволствието да се потопите в магичния свят на радиожурналистиката и да чуете разказа от първо лице, защо най-добрия приятел на човека е именно кучето.


С каква мисъл започваш деня си сутрин?

От няколко години живея с куче – Максимус, опитвам се да започвам деня, както го започва той - маха щастливо с опашка, благодарен е за това тук и сега. Така че колкото и клиширано да звучи – събуждам се с усмивка и съм благодарна за новия ден, който ми се дава. После правя бърз преглед на основното, което трябва да свърша и след краткотрайния шок – дали ще се справя, идва отговорът – разбира се, денят е пред мен. В това време на деня не вярвам, че има невъзможни неща.


Каква искаше да станеш, като пораснеш?

Честно ли?! Може би ще е по-лесно да кажа каква не съм искала да стана като порасна. От малка чета много и съм мечтала да работя като голяма част от героите, за които съм чела, вкл. имаше и момент, в който исках да стана ледената кралица от андерсеновата приказка. Виждах се и като красива, умна и добра принцеса. По-късно започнах да мечтая за по-реални професии, например мечтаех си да стана нотариус – много ми харесваше това, че някой ти поднася куп документи, а ти подписваш и поставяш подпис. Минах през актриса, преводачка, учителка и телевизионна говорителка като Радина Червенова. Пропуснах лекарка. В някакъв момент тренирах художествена гимнастика и представете си – веднага реших, че ще стана гимнастичка.


С какво започна да се занимаваш в крайна сметка?

През целия си живот съм работила като радиожурналист и библиотекар, като не броим, че като ученичка с една приятелка продавахме закуски, а като студента работех за кратко като барман.


С какво се занимаваш професионално?

Напоследък основно с радиожурналистика.



Как прекарваш свободното си време?

Малко ми е неудобно, но почти нямам свободно време. Напоследък откривам, че с времето ставам все по-заета и времето ми е все по-ограничено. Открих и друго, че ако сам не си намериш свободно време, такова не остава. Та в моето свободно време има книги, приятели, пътувания и опитвам нови неща – основно се уча на неща, които съм пропуснала да усвоя в по-ранна възраст – ски, скейборд, йога, пилатес. Освен това имам грандиозни планове за свободното си време в бъдеще, като да посетя някои места по света, да създам зелена морава и малка градинка до нея, да науча испански и да правя снимки, които да спират дъха.


Какво правиш в неделя?

Неделя е моят ден. Това е единственият ми почивен ден, разбира се в случай, че не излезе някоя работа. Иначе обикновено се наспивам, не излизам от пижамата и се опитвам поне в този ден да не планирам нищо освен почивка.


Какви хобита имаш?

Четене, ски, фотография и пътешествия.


Какво те вдъхновява?

Добрите хора, природата, желанието да правиш света по-добро място за живот, силата на волята, хубавата музика, някои книги, приятелите ми, музика.


Защо във Видин?

Тук ме доведе любовта, тук пораснаха децата ми и тук се чувствам у дома. Преди 23 години, когато дойдох тук, имах своите кризи – първо попаднах на място, в което няма парно и централна топла вода, на място, където познавах само съпруга ми и близките му. Като всяко начало не беше лесно, после намерих приятели, среда и днес мога да кажа, че Видин е моето място.


Как насочваш женската енергия в работата си?

Приемам хората, с които работя като второ семейство. Грижа ме е за всеки един от тях и се опитвам да им създам комфорт, защото вярвам, че когато човек се чувства добре и ценен, ще даде максимума от себе си.


Коя е последната ти мисъл вечер?

Благодаря ти, Господи за този ден!


Как завършваш един ползотворен ден?

С една дълга разходка в Крайдунавската градина, с най-прекрасното куче на света – Макс.


„ТЯ във Видин“ представя активните жени на Видин и дава възможност на момичета и жени с различни истории и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Събитието се организира на доброволчески принцип от Ели Цветанова, Никол Крумова, Ели Емилова и Мария Петрова.

ТЯ във Видин е на 7-ми септември (вторник) от 17:45ч в лятната тераса на BAR & DINNER PUERTO 77
 

Всички събития ТЯ в... се организират на доброволен принцип. Може да ни подкрепите да продължим да ги организираме като си купите книгата "Пътеводител към себе си", която е практичен и работен наръчник, който събира серия от задачи и упражнения, които да преминеш последователно, за да опознаеш по-добре, да си дадеш яснота и да визуализираш развитието си в три основни насоки.



Социалният формат ТЯ в ...™ е създаден от Академия "Екатерина Каравелова" в Пловдив, а вече се провежда и във Варна, Габрово, Велико Търново, Сандански, Стара Загора, Плевен, Ловеч и Видин.


Следи информация за всички събития в инстаграм и фейсбук.

93 views0 comments
bottom of page