top of page

Активните жени на Варна: Запознай се с Мирослава Милева

Updated: Feb 18, 2022

На второто издание на „Тя във Варна“ за 2022 г ви срещаме с Мирослава Милева. Тя е човекът, който обикновенно открива нашите събития и много ръкомаха докато презентира говорителките, но през февруари тя ще застане на нашата импровизирана сцена и ще ни разкаже как всъщност е стигнала до този момент в живота си. С осем години образование в сферата на изкуствата и рязък завой в посока социални дейности още през тийнейджърските години Мирослава е чудесен пример за непредвидимите обрати на живота и тайните на шанса. Днес Директор Социален ефект в Социалната чайна - Варна, организатор на редица събития и образователни програми, любител художник, експерт по раздаване на житейски мъдрости и пътешественик с вечно неудобни обувки, Мира е неизменна част от Чайна семейството и ролеви модел за десетки младежи в риск.

Кафе или чай пиеш сутрин?

Кафето ми е движеща сила в живота, въпреки шестте години работа на място с хиляди видове чай.

Каква искаше да станеш, като пораснеш?

Мечтата през първата половина от живота ми винаги е била моден дизайн. Не минах през никакви други етапи и до последно си представях така бъдещето.


А с какво започна да се занимаваш в крайна сметка?

Много е трудно да се даде дефиниция на моята професия, но най- близката такава

предполагам би била “социален работник”- координирам менторската програма на

Социалната чайна, която дава първа работа и менторска подкрепа на младежи лишени от родителски грижи.

Какво правиш в Неделя ( какви хобита имаш)?

От модния дизайн към днешна дата остана само рисуването, та понякога така минават неделите. Обичам също да чета, да гледам тъжни филми и да играя бордови игри.

Какво те вдъхновява?

Художникът в мен ахва от всичко - новото червило на колежката, случайно дочута песен по радиото, бушуваща буря - всичко. Най - много ме зареждат обаче надграждащи преживявания - мога с месеци да се нося по вълната на някое преминато обучение, пътуване или дори среща с някой, който ме е запалил.



Защо във Варна?

Тривиално - морето. Не съм родена тук и буквално първия път, в който го видях, толкова ме впечатли, че бъдещето беше ясно.


Как насочваш женската енергия в работата си?

Имам честта да работя с невероятни жени - женската енергия е осезаема в нашия офис. Не влагам каквито и да е усилия в насочването ѝ, всичко се получава много автентично и естестено - от сутрешните кафе разговори за уикенда до задружното решаване на проблемите на всяка една от нас.


Какви трудности срещаш?

Щастлива съм да кажа, че животът ми е много подреден и трудности срещам предимно в професионален план, поради естеството на работата ми. Непрестанно се сблъсквам с тежки човешки съдби, които не винаги имам възможността да променя и понякога това е много трудно за преглъщане.

Коя е последната ти мисъл вечер?

Утре вече ще стана по- рано и ще се гримирам! ( 9 от 10 случая не се получава )

Любима фраза/ девиз/ мото?

“The greatest thing you’ll ever learn is just to love and be loved in return!”


ТЯ във Варна представя активните жени на Варна и дава възможност на момичета и жени с различни истории и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Събитието се организира на доброволчески принцип от Мирослава Милева, Стелияна Тончевска, Гергана Христова и Радина Божкова.


ТЯ във Варна е част от мрежата на ТЯ в България към фондация "Екатерина Каравелова"


ТЯ във Варна е на 22-ти февруари (вторник) от 19ч в Социалната чайна.
 

Всички събития ТЯ в... се организират на доброволен принцип. Може да ни подкрепите да продължим да ги организираме като си купите книгата "Пътеводител към себе си", която е практичен и работен наръчник, който събира серия от задачи и упражнения, които да преминеш последователно, за да опознаеш по-добре, да си дадеш яснота и да визуализираш развитието си в три основни насоки.



Следи информация за всички събития в инстаграм и фейсбук.




473 views0 comments
bottom of page