top of page

Активните жени на Варна: Познавате Мая Донева

На второто издание на ТЯ във Варна за 2021 година Ви срещаме с Мая Донева. Имейл подписът й включва няколко неща: Изпълнителен директор на Карин Дом, основател на Социалната чайна, Старши обучител към Европейски Младежки форум и Лектор на Форум Ключ. Както сами разбирате, тези титли могат само донякъде да опишат нашата говорителка, но със сигурност са крайно недостатъчни, за да ни помогнат да разберем какъв човек е тя, какви са нейните ценности и цели, или какво я кара да се движи напред. Тези неща, а може би и други, ще се радваме да чуем от самата нея.Кафе или чай пиеш сутрин?

Първо ментов чай много рано сутринта, после преди обед огромно лате с кокосово мляко. Каква искаше да станеш, като пораснеш?

Исках да стана като Елена Йончева, защото когато бях дете темата за Чечня, войната, конфликтите и хуманитарната криза бяха на фокус. Бях супер впечатлена от нея и си бях решила, че искам да стана журналист - военен кореспондент по-точно. С годините разбрах, че това, което ме е привличало в работата на Елене Йончева, е по-скоро умението да даваш глас на хората, на които им е отнето това право и това по-скоро е активизъм и застъпничество. Не знаех тези думи и се обърнах и завърших “Журналистика” ;)) А с какво започна да се занимаваш в крайна сметка?

От 1-ви Ноември ще съм Генерален секретар на една от най-големите мрежи за доставчици на социални услуги в света - EASPD. Последните няколко години бях изпълнителен директор на Фондация Карин дом. В последните 15 години работя в сферата на гражданските организации, доброволчеството и застъпничеството. Била съм обучител в Европейския младежки форум, консултант по титлата на Варна за младежка столица, а една от най-разпознаваемите ми роли е “Човекът зад Социалната чайна във Варна”

Какво правиш в Неделя (какви хобита имаш)?

Имам три деца, каква неделя, какво хоби… Какво те вдъхновява?

Всички хора, които успяват да се провокират да растат и да правят добро. Защо във Варна?

Защото тук има море. Как насочваш женската енергия в работата си?

Не съм правила отделен разбор на женската енергия в работата си. Емпатична съм и това помага, но съм и доста директна и изискваща, което не знам дали е мъжката енергия в работата ми, или просто женската ми енергия е доста асертивна :))

Какви трудности срещаш?

Всякакви, ама нямат значение.

Кое е последната ти мисъл вечер?

Имам ли аларма

Любима фраза/ девиз/ мото? “Спокойното море не създава опитни моряци”ТЯ във Варна представя активните жени на Варна и дава възможност на момичета и жени с различни истории и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Събитието се организира на доброволчески принцип от Мирослава Милева, Стелияна Тончевска, Гергана Христова и Радина Божкова.


ТЯ във Варна е на 27-ми юли (вторник) от 19:00ч в Социалната чайна.
 

Всички събития ТЯ в... се организират на доброволен принцип. Може да ни подкрепите да продължим да ги организираме като си купите книгата "Пътеводител към себе си", която е практичен и работен наръчник, който събира серия от задачи и упражнения, които да преминеш последователно, за да опознаеш по-добре, да си дадеш яснота и да визуализираш развитието си в три основни насоки.Социалният формат ТЯ в ...™ е създаден от Академия "Екатерина Каравелова" в Пловдив, а вече се провежда и във Варна, Габрово, Велико Търново, Сандански, Стара Загора, Плевен, Ловеч, Видин, Враца и Монтана.


Следи информация за всички събития в инстаграм и фейсбук.
333 views0 comments

Comments


bottom of page