top of page

Активните жени на Варна: Запознай се с Хелин Алев

На първото издание на ТЯ във Варна за 2021 година Ви срещаме с Хелин Алев, креативна личност, развиваща се динамично за годините си: създава виртуален софтуер, чрез който учениците могат да учат единствено чрез игра; занимава се с копирайтинг и общо застраховане; организирала е едно от най-големите състезания по предприемачество в България – Startup Ventures Varna; спечелила е редица състезания по иновации и финанси… и е само на 19 години.


Хелин Алев, снимка личен архив

Кафе или чай пиеш сутрин?

Създала съм си специален ритуал – посрещам деня си с ароматно кафе за успешен ден, а вечерта го изпращам с чай за спокоен сън.

Каква искаше да станеш, като пораснеш?

Откакто се помня, първата ми мисъл бе, че мисия ми в живота е да помагам на хората без значение от професията.

А с какво започна да се занимаваш в крайна сметка?

Интересен въпрос с труден отговор. Преподавам математика и информационни технологии на сладури, занимавам се с общо застраховане, копирайтинг и дигитален маркетинг.

Какво правиш в Неделя (какви хобита имаш)?

В повечето недели преподавам, но в малкото си свободно време с приятелите ми организираме кратки екскурзии или издебвам време за мен и мириса на нова книга.

Какво те вдъхновява?

Работата ми с децата. Самата енергия, споделените емоции и забавлението с тях е безценно и безкрайно презареждащо. Вдъхновяват ме техните усмивки и щастливите лица на всички клиенти. Най – вече вдъхновението го дължа и на родителите си, без които нямаше да стъпя на това високо стъпало.

Защо във Варна?

Варна се нуждае от качествени, енергични и млади хора, които да я доразвият. Защо не младото да развива младото? Идва нашият ред да я облагородим не само с “красиви“ инициативи, а и умове.

Как насочваш женската енергия в работата си ?

Женската си енергия я проявявам в две сфери. Всяка жена има заложени майчински инстинкти, за това ги използвам в преподаването. Така децата повече приемат математиката като техен приятел. В допълнение ще спомена, че повечето ми сделки са спечелени благодарение на една голяма усмивка.

Какви трудности срещаш?

Моето ежедневие е разделено с клиенти в две възрастови категории – деца и бизнесмени. При децата е трудно да им задържиш вниманието, да достигнеш до тяхната същност и да спечелиш доверието им. Веднъж направиш ли го, заобичват и теб, и предмета ти.

Когато работя с бизнесмени е трудно да докажа, че макар и на малка възраст, имам опит и мога да предложа иновативни решения за всеки проблем.

Коя е последната ти мисъл вечер?

Завършвам деня си със силна благодарност към вселенското изобилие на успешното си ежедневие – от събуждането си чак до последната чаша вода преди сън.


Любима фраза/ девиз/ мото?

Един цитат от моята любима писателка – Ронда Бърн.

,,Ти притежаваш неограничена способност да мислиш и да говориш за онова, което харесваш и обичаш - а това е неограничена способност да привличаш всичко хубаво в живота си!‘‘



ТЯ във Варна представя активните жени на Варна и дава възможност на момичета и жени с различни истории и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Събитието се организира на доброволчески принцип от Мирослава Милева и Стелияна Тончевска.


ТЯ във Варна е на 29-ти юни (вторник) от 19:00ч в Социалната чайна.
 

Всички събития ТЯ в... се организират на доброволен принцип. Може да ни подкрепите да продължим да ги организираме като си купите книгата "Пътеводител към себе си", която е практичен и работен наръчник, който събира серия от задачи и упражнения, които да преминеш последователно, за да опознаеш по-добре, да си дадеш яснота и да визуализираш развитието си в три основни насоки.



Социалният формат ТЯ в ...™ е създаден от Академия "Екатерина Каравелова" в Пловдив, а вече се провежда и във Варна, Габрово, Велико Търново, Сандански, Стара Загора, Плевен, Ловеч, Видин, Враца и Монтана.


Следи информация за всички събития в инстаграм и фейсбук.




684 views0 comments
bottom of page