top of page

Активните жени на Велико Търново: Запознай се с Юлия Нойхоф

ТЯ във Велико Търново представя активните жени на Велико Търново и дава възможност на момичета, и жени с различни истории, и в различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали.


На второто издание на ТЯ във Велико Търново ви срещаме с Юлия Нюхоф. Юлия пътува на стоп от Германия до Иран, когато се влюбва в България и решава да остане. Сега живее в едно село близо до Велико Търново. Нейното интервю е поднесено без наша редакция, защото смятаме, че тя пише и говори на български отлично!


Юлия Нойхоф - снимка личен архив

С каква мисъл започваш деня си сутрин?

Започвам с упражнение и след това ходя в градината за малка активна медитация с котките. Опитвам се, да започвам деня си без твърде много мисли. През деня, вече мисля достатъчно и важно ми е да дам това пространство на душата и мозък ми.


Как започна всичко и как стигна до тук?

Всичко започна през месец Юли 2016, когато се запознах с моят партнър Мирослав. Аз обиколих България и използвах платформа Couchsurfing, един платформ за пътешественици. Заедно с приятели ходихме на планините и след това останахме при родители на Мирослав. Веднага се влюбих не само на Мирослав, но на красота на България и хората тука.


Какъв пример искаш да дадеш на хората около себе си?

За мен най-важното е, да дадеш най-доброто от себе си. И това означава нещо съвсем различно за всеки от нас. Аз мисля, че трябва да приемаме кои сме и да правим най-доброто от това. Винаги ...


Какви са предизвикателства, с които се сблъскваш?

Предполагам това са предизвикателства, с които всеки от нас се сблъсква: да взема решения, да разбера какво е пътя ми. Обаче, наслъждавам предизвикателства и да взема решения ми дава радост в крайа.


Как прекарваш свободното си време?

Обичам да прекарвам свободното си време в градината с Мирослав и котките ние, или в природата около нашето село. Освен това, практикувам йога и други спортове, експериментирам в кухнята, чета и изследвам света. Разбира се, голям част от това е да се видим с други хора и да обменим идеи и истории.


Какво те вдъхновява?

Света: природата, животни, малки детайли от ежедневието и най-важното хора. За мен, не ми трябва популярни хора с големи истории. Приятелите ми, хората които се занимават с нещо какво е важно е за тях, нашите комшии на село, Миро и родители на Миро. Историите, които чувам или четам. За мен това е важно: всеки от нас може да бъде вдъхновение за други хора всеки ден.


Защо във Вишовград и Велико Търново?

Мирослав е от Павликени и нашето семейство е там и в Севлиево. Затова сме тук.


Как насочваш женската енергия в работата си?

Зависи как дефинираме женската енергия. Доколкото мога да кажа, опитвам се да слушам клиентите ми, да ги разбера и да предполагам решения, които са подходящи за тях. Освен това, слагам любовта ми в работата ми и в всичко, което правя.


Какво виждаш зад себе си?

Тази въпрос мога да отговаря от различни гледните точки. От една страна, зад мен виждам история с много предизвикателства, които ми помогнаха да стана човек, който съм днес. От другата страна, зад мен виждам семейството и приятелите ми, които ми подкрепат и на кого мога да се разчитам.

Какво искаш да виждаш повече в бъдеще?

Хора, които за смели да бъдат себе си и да се грижат за други хора и околната среда. Толерантност. Общности да обменим и развиваме идеи. Малки инициативи които променят мисленето. Един пример: когато бях в училище, винаги дарихме кръв с приятели. Беше голямо събитие, на което се забавлявахме всички заедно, където също видях и други хора, които познавах: учители, банков мениджъри … всичките ние бяхме там за каузата. Това малко ми липсва.


ТЯ във Велико Търново е всеки месец в ТАМ.

Второто издание на ТЯ във Велико Търново ще се проведе на 5-ти ноември от 19:00 часа в ТАМ

*Социалният формат 'ТЯ в ...' е създаден в Пловдив от Академия 'Екатерина Каравелова' с цел да вдъхновява и да спомага за сформирането на общности, където всяка жена може да намери подкрепа. Научи повече!

161 views0 comments
bottom of page