top of page

Активните жени на Велико Търново: Запознай се с Виктория Добринова

ТЯ във Велико Търново представя активните жени на Велико Търново и дава възможност на момичета и жени с различни истории, и в различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали.


На изданието през месец юни на ТЯ във Велико Търново ви срещаме с Виктория Добринова. Виктория Добринова е от Велико Търново и се занимава с ПР и маркетинг близо 10 години. Работи с маркетинг агенции и брандове, основно дистанционно от града.


Пътят ѝ стартира с практиките от университетските години с предприемаческата организация Start It Smart | Veliko Tarnovo, където се включва като ПР и организатор на събитията. Впоследствие, заедно със съмишленици от организацията създават първото в града коуъркинг пространство Freedom21.


Благодарение на организацията, се ражда идеята за #търновскимацки, която развива като Instagram общност и местен инфлуенсър.


С каква мисъл започваш деня си сутрин?

Аз съм Телец, как мислите? За храна и кафе, без майтап. 😀


Как започна всичко и как стигна дотук?

Провокация. Дали е дошла от външната среда, или от мен самата, не съм сигурна. Малко преди да завърша гимназия имаше един много силен период, в който от различни страни чувах “Търново е много зле”, “В Търново нищо не се случва”, “Тук няма никакво развитие”, “Нямам търпение да се махна”. Да не говорим, че мечтаната ми ПР кариера ме чакаше в София, а не тук (което по-късно установих, че не е точно така). Животът имаше други планове за мен и след като София буквално ми каза, че не ме приема (въпреки че и аз много-много не я исках, беше голям компромис за мен) останах в Търново. Беше най-доброто стечение на обстоятелствата, което можеше да се случи. Казах си, че трябва да съм искрено глупава, ако отново не слушам сърцето си, което ми казваше, че иска просто да си остане. От тогава съществувам под мотото, че локацията не може да ми е фактор за развитието. Във време, в което не се отделяме от телефоните си и да съм свързана с другия край на света е на два клика, модерни професии, като моята и всички в моята сфера, а и не само, могат да бъдат много повече. Трябва да погледнем отвъд това, което е било до момента, и се адаптираме към бъдещето.

За да отговоря на въпроса, който често ми задават - не, не съм останала тук заради друг човек, а изцяло заради себе си.

Но стигнах до тук, благодарение на това, че открих правилната среда в града (предприемаческата организация Start It Smart Veliko Tarnovo), от там се роди и #търновскимацки - Instagram профила, където в момента преоткриваме града. Бях, а и продължавам да съм, проактивна и любопитна към света около себе си, много отвъд границите на града.


Какъв пример искаш да дадеш на хората около себе си?

Че можем всичко. Единственото, което ни спира е в собствените ни глави - обществени стереотипи, страхове, разбирания, които съществуват около теб, но не е задължително да са твои. Отвъд тях си ти и можеш всичко, което поискаш.


Какви са предизвикателствата, с които се сблъскваш?

Всяка амбиция иска жертви и трябва да си супер наясно, че ще трябва да “платиш” за нея. Това е балансът на природата. Едва ли ще изненадам някого, че съм минавала през демотивация, отчаяние, умора, бърнаут и, разбира се - колебание дали съм направила правилния избор, дали не е време да направя друга крачка и пр. Човек се учи и расте, когато изпада в крайности. Важното е да търсиш какво искаш и да не те е страх да опиташ.


Как прекарваш свободното си време?

Обичам да спортувам - тренирам във фитнеса и бягам. Когато времето е хубаво, се старая това да е сред природата, а не по залите. Обичам да си почивам с книга - чета обикновено фентъзи, защото ми харесва как ме пренася в друг свят, тотално различен от моя.

Старая се да се изключвам. Най-добрата ми почивка е тази без график, без напрежение, без интернет. Тоталната свобода и отшелничество от обичайния ми ден.


Какво те вдъхновява?

Малките неща. Да, знам колко клиширано звучи и изобщо не съм по клишетата, но живея супер динамично и точно малките моменти, които ме карат да спра, ме вдъхновяват много. Песента на птичките, ароматът на природата, усмивка от случаен човек по улицата.

Всъщност, още нещо - когато знам, че съм успяла да направя деня на някого поне малко по-усмихнат.


Защо във Велико Търново?

Все още нямам вербален отговор, но имам усещане (обикновено съм така 😁). Може би Велико Търново е точно балансът, който ми трябва - градът е съчетание между динамика и спокойствие. Замислете се - само за 10 минути можете да преминете от пълния айляк на Гурко до динамиката на градската среда в центъра на града, без да изпадате в крайности.

И за да не звучи твърде хвърковато - също вярвам, че градът ни има огромен бизнес потенциал, който е в наши ръце да се развие. Вярвам, че не е по-малко перспективен от по-големите български градове, където има централи на големи брандове. Вярвам и че има много незапълнени бизнес ниши, които само чакат смели хора. И виждам, че малко по малко нещата се случват - бавно, но се случва и ще стане. :)


Как насочваш женската енергия в работата си?

В бизнеса женската енергия е много интересно поставена. Тя още се бори за мястото си, според мен. Старая се да съм по-емпатична спрямо хората около мен, да ги разбирам, да създавам среда, която ги кара да се развиват и ги вдъхновява.

Опитвам се да съм по-разбираща, подхождаща по-меко, вместо укорително и строго, когато нещо не е по план по някой проект. Бизнесът, какъвто го познаваме, е твърде неемоционално място, но емоцията е много важна - ние сме хора, не роботи все пак.


Какво виждаш зад себе си?

Усещам удовлетворение. Връщайки се назад, минавайки през добри и лоши моменти, през успехи и провали, се чувствам точно така. От решенията, които съм взела и от хората, с които съм се срещнала. От чергата, която съм си постлала. :)


Какво искаш да виждаш повече в бъдеще?

Усмивки и щастие в очите на хората около мен. Не казвам, че за всеки Търново трябва да е такова, каквото аз го виждам - изобщо. Всъщност, дори не казвам, че Търново е мястото за всеки. Искам всеки да си открие неговото щастие, неговото удовлетворение, където и да е то, каквото и да е то. Ако е в Търново - чудесно. 💜 Просто искам да виждам повече хора, които са си открили щастието. А, ако аз съм могла да бъда поне малко причината за това - ще се чувствам добре.


ТЯ във Велико Търново ще се проведе на 7-ми юни от 19:00 часа в ТАМ на адрес ул. Велчо Джамджията 16 (КДК)


ТЯ във Велико Търново представя активните жени на Велико Търново и дава възможност на момичета и жени с различни истории и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Събитието е част от мрежата на "ТЯ в България" към фондация "Екатерина Каравелова" и се организира на доброволчески принцип от Деница Милушева, Весислава Желева и Стефани Янева.


 

Всички събития ТЯ в... се организират на доброволен принцип. Можеш да ни подкрепиш да продължим да ги организираме като си купиш книгата "Пътеводител към себе си"

982 views0 comments

Comments


bottom of page