top of page

Активните жени на Ловеч: Запознай се с Галина Петрова

На първото издание на "ТЯ в Ловеч" ще ви срещнем с Галина Петрова:

"Казвам се Галина Петрова Георгиева. Омъжена, с две дъщери и трима внуци.

По професия педагог филолог, по призвание общественик и еколог.

Девиз: „Никога не се предавай”! – в живота въобще.

В обществената ми дейност: „Прави каквото трябва, пък да става каквото ще”

В момента пенсионер, работя в НПО от 20 години, 10 от които – заместник-председател, последните 10 – председател на УС на сдружение за обществена дейността Екомисия 21 век”"

Галина Петрова - снимка личен архив

С каква мисъл започваш деня си сутрин?

Днес нещата ще са по-добре от вчера!

Каква искаше да станеш, като пораснеш ?

Учителка.

Галина Петрова - снимка личен архив

С какво се занимаваш професионално?

40 години педагог, по-голямата част от които в горна училищна степен.

Как прекарваш свободното си време?

Почти не ми остава такова, но когато го има – обичам да се разхождам в парка, да се видя с приятели, да напиша някой проект….да събера семейството си на обща вечеря.


Галина Петрова - снимка личен архив

Какви хобита имаш?

Да чета хубава книга, да се занимавам с кулинария, което ме разтоварва от тежкия ден. Да посещавам екзотични места по света.

Какво те вдъхновява?

Напоследък все по-малко неща от заобикалящата ни действителност, но…

По принцип доброто у младите хора, тези, които мислят в дългосрочен план за себе си и бъдещето. И в един момент осъзнаваш, че ти си допринесъл поне малко този човек да поеме по правилния път и да не извръща глава, когато те срещне, а да спре и да те поздрави!

Галина Петрова - снимка личен архив

Защо в Ловеч?

Така се стекоха обстоятелствата, тук се омъжих, тук се върнах след висшето образование, тук родих двете си деца, тук ме е орисала Съдбата! Имах възможност след висшето си образование да продължа с научна дейност, но…..не ми било писано!

Как насочваш женската енергия в работата си?

Помага ми много интуицията, Вътрешният глас, и никога досега не ме е подвел. Деликатност, такт, но и решителност, когато първите две не помагат.

Как завършваш един ползотворен ден?

Излизам на терасата, поглеждам небето и благодаря на Вселената за този ден!„ТЯ в Ловеч“ представя активните жени на Ловеч и дава възможност на момичета и жени с различни истории и в различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали.


Очакваме ви на "ТЯ в Ловеч" на 20-ти август (четвъртък), от 18:00 в къща-музей "д-р Васил Радославов"

Събитието се организира на доброволчески принцип от Мелек Ерол и Албена Йончева.


*Социалният формат 'ТЯ в ...' е създаден в Пловдив от Академия 'Екатерина Каравелова'с цел да вдъхновява и да спомага за сформирането на общности, където всяка жена може да намери подкрепа. Научи повече!


Следи информация за всички събития в инстаграм и фейсбук.Тази статия е създадена с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Институт за изследвания на мира - Пловдив и при никакви обстоятелства не може да се приема, че тази статия отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.

449 views0 comments

Comments


bottom of page