Активните жени на Ловеч: Запознай се с Маринела Височкова

Updated: Apr 6

През април на ТЯ в Ловеч ви срещаме с Маринела Височкова.


В ежедневието си е изпълнена с енергия и нови предизвикателства. Старае се винаги да бъде човек, да съхрани човещината си, душевният мир в отношенията си, въпреки сблъсъците с различни хора и трудни ситуации. Обича да чете и релаксира с чаша кафе на терасата.


Снимка - личен архив


С какво се занимаваш професионално?

По професия съм детска учителка. От 1997 година работя като директор на детски градини, а от 2018 г - на ДГ "Снежанка" в град Ловеч.


А в свободното си време?

Гледам внука си. Чета книги, но много често работя и в къщи. Срещам се с приятели. Обичам да се разхождам.


Защо в Ловеч?

Ще бъда честна: Педагогика завърших, за да са спокойни родителите ми, че няма да работя, в тогавашната милиция. Видях в справочника, че и завършилите педагогика, могат да работят там. По време на следването ми , сключих договор за стипендия с Община Ловеч. Бях разпределена за гр. Кърджали. Предложиха ми да остана в гр. В. Търново и да не работя по разпределение, но през 1988 г. , разпределенията отпаднаха. Желаех да остана във Велико Търново. През целия период на следването си, до дипломирането ми ни най- малко съм си мислила, че ще работя като учител, а за директор, изобщо. След дипломирането ми, предложението към мен все още беше в сила, но за да не плащам неустойка по договора беше необходимо в едномесечен срок да се завърна в Ловеч и да започна работа.


Какви са предизвикателствата, с които се сблъскваш?

Да остана човек, да съхраня човещината си, душевният мир, в отношенията си, въпреки сблъсъците с различни хора и трудни ситуации.


Разкажи ни за един от проектите, върху които работиш в момента.

В личен план - Проект „ Почини си“ !


Какви хобита имаш?

Обичам да чета.


Какво те вдъхновява?

Децата и природата.


Как насочваш и използваш женската си енергия в своята работа?

Баланса между човешкото и нормата. Старая се да подкрепям, насърчавам, удовлетворявам нуждите и желанията, потребностите на колегите и всички работещи в образователната институция и не на последно място и децата. Не толерирам лицемерието, скатавките (преносно), неглижирането на отговорността и задълженията.


Как завършваш един ползотворен ден?

С чаша кафе на терасата в къщи, а ако съм прекалила с него - с топъл шоколад.ТЯ в Ловеч ще се проведе на 11-ти април от 17:30 часа в Културно-образователен център и музейна сбирка "Д-р Васил Радославов".

 

ТЯ в Ловеч представя активните жени на Ловеч и дава възможност на момичета и жени с различни истории и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Събитието се организира на доброволчески принцип от Албена Йончева и Мая Кандева.

Социалният формат 'ТЯ в ...' е създаден от Академия 'Екатерина Каравелова' с цел да овластява момичета и жени и да спомага за сформирането на общности, където всяка жена може да намери подкрепа и вдъхновение.

 

Всички събития ТЯ в... се организират на доброволен принцип. Можеш да ни подкрепиш да продължим да ги организираме като си купиш книгата "Пътеводител към себе си"
596 views0 comments