top of page

Активните жени на Ловеч: Запознай се с Маринела Височкова

Updated: Apr 6, 2022

През април на ТЯ в Ловеч ви срещаме с Маринела Височкова.


В ежедневието си е изпълнена с енергия и нови предизвикателства. Старае се винаги да бъде човек, да съхрани човещината си, душевният мир в отношенията си, въпреки сблъсъците с различни хора и трудни ситуации. Обича да чете и релаксира с чаша кафе на терасата.


Снимка - личен архив


С какво се занимаваш професионално?

По професия съм детска учителка. От 1997 година работя като директор на детски градини, а от 2018 г - на ДГ "Снежанка" в град Ловеч.


А в свободното си време?

Гледам внука си. Чета книги, но много често работя и в къщи. Срещам се с приятели. Обичам да се разхождам.


Защо в Ловеч?

Ще бъда честна: Педагогика завърших, за да са спокойни родителите ми, че няма да работя, в тогавашната милиция. Видях в справочника, че и завършилите педагогика, могат да работят там. По време на следването ми , сключих договор за стипендия с Община Ловеч. Бях разпределена за гр. Кърджали. Предложиха ми да остана в гр. В. Търново и да не работя по разпределение, но през 1988 г. , разпределенията отпаднаха. Желаех да остана във Велико Търново. През целия период на следването си, до дипломирането ми ни най- малко съм си мислила, че ще работя като учител, а за директор, изобщо. След дипломирането ми, предложението към мен все още беше в сила, но за да не плащам неустойка по договора беше необходимо в едномесечен срок да се завърна в Ловеч и да започна работа.


Какви са предизвикателствата, с които се сблъскваш?

Да остана човек, да съхраня човещината си, душевният мир, в отношенията си, въпреки сблъсъците с различни хора и трудни ситуации.


Разкажи ни за един от проектите, върху които работиш в момента.

В личен план - Проект „ Почини си“ !


Какви хобита имаш?

Обичам да чета.


Какво те вдъхновява?

Децата и природата.


Как насочваш и използваш женската си енергия в своята работа?

Баланса между човешкото и нормата. Старая се да подкрепям, насърчавам, удовлетворявам нуждите и желанията, потребностите на колегите и всички работещи в образователната институция и не на последно място и децата. Не толерирам лицемерието, скатавките (преносно), неглижирането на отговорността и задълженията.


Как завършваш един ползотворен ден?

С чаша кафе на терасата в къщи, а ако съм прекалила с него - с топъл шоколад.



ТЯ в Ловеч ще се проведе на 11-ти април от 17:30 часа в Културно-образователен център и музейна сбирка "Д-р Васил Радославов".

 

ТЯ в Ловеч представя активните жени на Ловеч и дава възможност на момичета и жени с различни истории и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Събитието се организира на доброволчески принцип от Албена Йончева и Мая Кандева.

Социалният формат 'ТЯ в ...' е създаден от Академия 'Екатерина Каравелова' с цел да овластява момичета и жени и да спомага за сформирането на общности, където всяка жена може да намери подкрепа и вдъхновение.

 

Всички събития ТЯ в... се организират на доброволен принцип. Можеш да ни подкрепиш да продължим да ги организираме като си купиш книгата "Пътеводител към себе си"




686 views0 comments
bottom of page