top of page

Активните жени на Монтана: Запознай се с Цветанка Радованова

На октомврийското издание на "ТЯ в Монтана" ще ви срещнем с Цветанка Радованова – учител по призвание и дългогодишен директор на Училища ЕВРОПА в Монтана.

Цветанка Радованова, снимка личен архив

С каква мисъл започваш деня си сутрин?

Когато чуя алармата сутрин, си пускам телевизора, и той изписва с големи букви LIFE IS GOOD – животът е прекрасен, аз си го повтарям няколко пъти, усмихвам се и денят ми започва позитивно с тази мисъл.

Каква искаше да станеш, когато пораснеш?

Даа, интересен въпрос. Обикновено аз го задавам на учениците си! Винаги съм искала да стана актриса, за да мога да се превъплъщавам в стотици образи.

С какво започна да се занимаваш в крайна сметка?

Станах учителка – професия, в която успявам да си тренирам актьорския талант всеки ден. Класната стая стана моята сцена, там играя, пея, танцувам, рисувам. И не съжалявам.

Как прекарваш свободното си време?

Обичам да съм сред природата. Една дълга разходка през уикенда до язовира ме зарежда напълно. През седмицата ходя на кино, когато има интересна продукция, но най-често се разтоварвам с малката ми дъщеря (как звучи само „малката“ – та тя е вече на 18... времето се е изтърколило неусетно), която всяка вечер има различни идеи – да ми представи новата си песен, да научиме нов танц или просто да си поговорим.

Цветанка Радованова, снимка личен архив

Какво те вдъхновява?

Оооо, на първо място морето, пътуването до нови места, успехите на моите ученици, музиката, красива дреха ....

В каква бъдеща инициатива би се включила с удоволствие?

Включвала съм се в много благотворителни инициативи. Бих участвала във фестивали, концерти, спортни мероприятия.

Как насочваш женската енергия в работата си?

Нашата професия е силно феминизирана. С лекота я привнасям във всяка една от дейностите. Показвам на децата майчинска загриженост, уважение към тяхната личност, те усещат, че цялата ми енергия е насочена към техния успех. Усещам тяхната обич и респект.

Как завършва един твой ползотворен ден?

Работният ми ден е дълъг, защото не съм само учител, а и администратор. Така че когато другите приключат, аз имам още куп задачи. Но се чувствам удовлетворена и с усмивка заключвам дървената порта на моя втори дом. Да, така го усещам. Колегите са моето второ семейство. Вечерта завършва с чаша домашно червено вино и хубав разтоварващ филм.

Цветанка Радованова, снимка личен архив
Второто издание на "ТЯ в Монтана" ще ви срещне с Цветанка на 27-ми октомври, вторник, от 19ч в The Hub, бул. Трети март 78.

„ТЯ в Монтана“ представя активните жени на Монтана и дава възможност на момичета и жени с различни истории и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали.


Събитието се организира на доброволчески принцип от Таня Василева, Евгения Пилюшка и Веселина Герасимова с подкрепата на Академия 'Екатерина Каравелова'.


*Социалният формат 'ТЯ в ...' е създаден в Пловдив от Академия 'Екатерина Каравелова' с цел да вдъхновява и да спомага за сформирането на общности, където всяка жена може да намери подкрепа. Научи повече!


Следи информация за всички събития в инстаграм и фейсбук.

1,274 views0 comments
bottom of page