Активните жени на Видин: Запознай се с Александрина Миленова

Updated: May 5

През май на ТЯ във Видин ви срещаме с Александрина Миленова.

Тя е потомствен музикант. От малка свири на цигулка, а през последните години това се случва заедно с родителите й в Симфониета Видин. Музиката е "в кръвта й", затова освен че концертира, тя е приела и предизвикателството да заснема видео уроци по цигулка в т.нар. "Виртуална музикална школа". Така дарбата и талантът й достигат до повече хора с мечтата да бъдат спечелени повече деца за класическата музика.

Снимка - личен архив


С каква мисъл започваш деня си сутрин?

„Пак ли стана време за детската градина?”


Каква искаше да станеш, като пораснеш?

Може би принцеса. Ха-ха-ха


С какво започна да се занимаваш в крайна сметка?

Цял живот свиря на цигулка. От музикално семейство съм – родителите ми също са цигулари. Баща ми започна да ме обучава, когато бях на 5 годинки.


С какво се занимаваш професионално?

Свиря на цигулка, но за мен това не е просто „професия”, а начин на живот.

Снимка - личен архив


Как прекарваш свободното си време?

С някой любовен роман, романтичен филм, разходка, приятна музика, семейство.


Какво правиш в неделя?

Ако неделята е свободна (а тя често не е), се подготвям за предстоящата седмица, върша нещата, за които не съм имала време преди това.

Снимка - личен архив


Какви хобита имаш?

Обичам да пътувам на непознати места.


Какво те вдъхновява?

Чувствата и най-вече любовта във всичките й форми.


Защо във Видин?

Харесвам града и се чувствам чудесно тук.


Как насочваш женската енергия в работата си?

Като влагам прецизност към детайлите и много любов в изпълнението.


Коя е последната ти мисъл вечер?

Благодаря за всичко, което съм преживяла и за уроците, които научавам и преодолявам, защото чрез тях израствам и се променям към по-добро.


Как завършваш един ползотворен ден?

Излизам с близки хора навън и се радвам от постигнатото.ТЯ във Видин ще се проведе на 10-ти май от 17:30 часа в лоби-бара на хотел "Дунав".


ТЯ във Видин представя активните жени в града и дава възможност на момичета и жени с различни истории и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Събитието се организира на доброволчески принцип от Ели Цветанова и Ели Емилова.

Социалният формат 'ТЯ в ...' е създаден от Академия 'Екатерина Каравелова' с цел да овластява момичета и жени и да спомага за сформирането на общности, където всяка жена може да намери подкрепа и вдъхновение.

 

Всички събития ТЯ в... се организират на доброволен принцип. Можеш да ни подкрепиш да продължим да ги организираме като си купиш книгата "Пътеводител към себе си"

135 views0 comments