top of page

1 година ТЯ в Габрово

На 4 юли се състоя специално издание на социалния формат ТЯ в…™ по случай  1 година ТЯ в Габрово и 50-то издание на формата на национално ниво. Домакин на събитието беше   НЧ “Съгласие - 1911”, с. Велковци. 


Екипа доброволци на Академия 'Екатерина Каравелова', организиращи формата ТЯ в... снимка: Виолета Апостолова-Лети

От юли 2019-та „ТЯ в Габрово“ представя активните жени на Габрово и дава възможност на момичета и жени с различни истории, и в различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. 


Само на няколко километра от сърцето на Габрово събитието събра жени, които са говорили на ТЯ в Габрово през изминалата година, доброволци от другите градове, където се организира формата, местни хора от с. Велковци и гости. 


снимка: Виолета Апостолова-Лети

Събитието беше официално открито от Маргарита Спасова, която разказа как с Ивелина Иванова са решили да инициират Габрово да стане третия град,  домакин  на формата ТЯ в…™ и благодари на всички 17 жени, които до този момент са споделили своите истории. Запознай се с всички говорили до момента тук


Маргарита Спасова, снимка: Виолета Апостолова-Лети

Марина Кисьова де Хеус сподели каква е мисията на Академия ‘Екатерина Каравелова’ и разказа три кратки истории за това какво голямо и позитивно влияние имат обединените женски общности върху развитието на обществото като цяло. 


Специален гост на събитието беше председателката на НЧ “Съгласие - 1911”, Маргарита Михова. Тя е представителка на семейство, което е свързано с читалището в село Велковци  от самото му основаване преди над 100 години. Г-жа Михова разказа за историята на читалището и как сега работят за неговото развитие   в общностен център, който е в крак с времето.


Маргарита Михова, снимка: Виолета Апостолова-Лети

В духа на доброволчеството след официалната част бяха организирани различни работилници с екологична и образователна насоченост.    Следобедът в с. Велковци беше пъстър, изпълнен с положителни емоции и топло чувство за общност.




Може да следите за следващите събития в Габрово във ФБ групата ТЯ в Габрово. 

*Социалният формат 'ТЯ в ...' е създаден в Пловдив от Академия 'Екатерина Каравелова'с цел да вдъхновява и да спомага за сформирането на общности, където всяка жена може да намери подкрепа. Научи повече!





34 views0 comments
bottom of page