top of page

ТЯ съм АЗ

Програма за личностно развитие

Шестмесечна обучителна програма помага на момичета и млади жени в Пловдив и Варна да станат по-уверени в себе си и способностите си, да изразяват мнението си и да преследват целите си. Специално разработената програма от Академия 'Екатерина Каравелова' включва методи от неформалното образование, коучинг, личностни тестове, менторство и учене чрез преживяване. В продължение на шест месеца участничките ще преминат през серия от 3 интензивни двудневни обучения, а за финал ще съставят личен план за развитие и ще имат възможност за публична изява на събитията ТЯ в Пловдив и ТЯ във Варна. 

За кого е програмата?

Момичета и млади жени на възраст от 16 до 30 години, живеещи в Пловдив и Варна.  

Кога?

Септември 2019 г. - февруари 2020 г.

Първо обученив в Пловдив - 28 и 29 септември 2019г.

Първо обучение във Варна - 5 и 6 октомври 2019г.

Какво включва?

3 двудневни интензивни обучения, менторство и участие в публично събитие.

Програмата се провежда паралелно в Пловдив и Варна.

Обученията са съботно-неделни.

Разгледай детайлна програма на първото обучение тук.

Обучител

59939842_2213187245439391_84211286333718

Програмата е специално разработена от експерта по неформално образование и човешки ресурси Нора Стефанова и фокуса й е себепознание, личностно търсене, осмисляне на собствения образ и себерефлексия. Нора Стефанова е завършила Специална педагогика в Софийски Университет “Св. Климент Охридски” и Управление на човешките ресурси в Барселонски университет. Занимава се с хора. Във всякакъв смисъл. Работила е като преподавател на деца в начална училищна възраст, младежки тренер и ментор в различни младежки организации, консултант човешки ресурси и обучител на екипите на големи международни и бълграски компании.

Защо програма за личностно развитие специално за момичета и млади жени?

През изминалите две години в Академия ‘Екатерина Каравелова’ организрахме различни обучения, творчески резидеции и срещи за момичета и жени в различни градове и села на България.  Чрез формата 'ТЯ в…’ всеки месец достигаме до стотици жени в Пловдив, Варна и Габрово. Натрупаният ни опит показа, че ниската самооценка е бариера, с която се сблъскват много момичета и жени независимо от техния социален статус. Създадохме програма, която адресира именно изграждането на увереност. 

Такса за участие

Таксата за участие в програмата е 700 лв. + 50лв. административна такса.

Академия 'Екатерина Каравелова' ще предостави 30 стипендии за участие на стойност 700лв. всяка. Ще бъдат предоставени 15 стипендии за град Пловдив и 15 стипендии за град Варна.  Одобрените за стипендия участнички е необходимо да заплатят еднократна административна такса от 50лв. 

Кандидатствай за стипендия до 7 септември като попълниш онлайн формуляра.

Партньори

Във Варна програмата се осъществява в партньорство със Социалната чайна.

ТЯ съм АЗ - програма за личностно развитие на Академия 'Екатерина Каравелова' се осъществява с финансовата подкрепа на Български фонд за жените.

Илюстрация: Елена Д. Лулчева

Академия 'Екатерина Каравелова'

Фондация Екатерина Каравелова е регистрирано юридическо лице с нестопанска цел в обществена полза с фирмено дело 41/2016.  

Email: info@sheinbulgaria.org

Запиши се за нашият бюлетин

bottom of page