top of page

ТЯ съм АЗ 

Програма за личностно развитие

Обучителната програма помага на момичета и млади жени в област Пловдив да станат по-уверени в себе си и способностите си, да изразяват мнението си и да преследват целите си. Програмата разработена от Академия 'Екатерина Каравелова' включва методи от неформалното образование, коучинг, личностни тестове, менторство и учене чрез преживяване. В продължение на три месеца участничките ще преминат през серия от 3 интензивни двудневни обучения, а за финал ще съставят личен план за развитие и ще имат възможност за публична изява на събитието ТЯ в Пловдив. 

издание 2021

За кого е програмата?

Млади жени на възраст от 20 до 30 години, живеещи в област Пловдив. 

Кога и къде?

Първо обучение - 17 и 18 април 

Второ обучение - 15 и 16 май

Трето обучение - 12 и 13 юни

Обученията се провеждат в Младежки център Пловдив

Какво включва?

3 двудневни интензивни обучения, менторство и участие в публично събитие. Обученията са съботно-неделни. Научи подробности за това какво включва програмата във видеото с Нора Стефанова, автор и методист на програмата!

Защо програма за личностно развитие специално за млади жени?

През изминалите три години в Академия ‘Екатерина Каравелова’ организрахме различни обучения, творчески резиденции и срещи за момичета и жени в различни градове и села на България.  Чрез формата 'ТЯ в…’ всеки месец достигаме до стотици жени в Пловдив, Варна, Габрово, Велико Търново, Сандански, Плевен, Ловеч, Видин, Враца, Монтана и Стара Загора.  Натрупаният ни опит показа, че ниската самооценка е бариера, с която се сблъскват много момичета и жени независимо от техния социален статус. Създадохме програма, която адресира именно изграждането на увереност. Първото издание на програмата през 2019-2020 доказа, че има огромна нужда от специално разработена програма за млади жени, която адресира тези проблеми.

 

Виж какво споделят участничките от първото издание!

Такса за участие

Таксата за участие в програмата е 700 лв. + 50лв. административна такса.

 

Академия 'Екатерина Каравелова' ще предостави 15 стипендии за участие на стойност 700лв. всяка. Одобрените за стипендия участнички е необходимо да заплатят еднократна административна такса от 50лв. 

Кандидатствай за стипендия като попълниш онлайн формуляра!

ЕКИП НА ТЯ СЪМ АЗ - ВТОРО ИЗДАНИЕ

Нора Стефанова - автор и методист на програмата

59939842_2213187245439391_84211286333718

Програмата е специално разработена от експерта по неформално образование и човешки ресурси Нора Стефанова и фокуса й е себепознание, личностно търсене, осмисляне на собствения образ и себерефлексия. Нора Стефанова е завършила Специална педагогика в Софийски Университет “Св. Климент Охридски” и Управление на човешките ресурси в Барселонски университет. Занимава се с хора. Във всякакъв смисъл. Работила е като преподавател на деца в начална училищна възраст, младежки тренер и ментор в различни младежки организации, консултант човешки ресурси и обучител на екипите на големи международни и бълграски компании.

Ширин Ходжева - фасилитатор

IMG_0533.JPG

Ширин Ходжева е проектен ръководител и обучител на свободна практика. През последните 7 години се фокусира в де-конструирането на стереотипи на етническа, културна и полова основа. Изследва различни подходи за личностно развитие, търси сходства между хората, намира събирателна точка в методиките на неформалното образование и чрез него надгражда личните и професионалните си умения. Организира международен лагер за овластяване на момичета в малки населени места. Фасилитатор и обучител в международни и национални срещи по теми като стереотипи към глобалния юг, изследване на равенство на половете, културна и гражданска ориентация на лица търсещи убежище и получили международна закрила, като обръща внимание на позиционирането на жените в съответния контекст. По образование инженер с многопластови интереси в личен план.

Елена Лулчева - помощник - фасилитатор

cv-photo-Elena-Lulcheva.png

Елена Лулчева е бакалавър по Психология от Пловдивски Университет "Паисий Хилендарски” и в момента се обучава в магистрърска програма “Организационна и социална психология” в НБУ. Има интереси в сферата на

Игровизацията и Неформалното образование, за които е преминала различни обучения в България и чужбина. 

Марина Кисьова де Хеус - координация и комуникации

IMG_9544.JPG

Марина Кисьова де Хеус е учредителка на Академия 'Екатерина Каравелова' и основен двигател фондацията да развива дейности и програми разработени специално за българския контекст и специфичните нужди на жените в населените места извън столицата. Преди да се завърне да живее в България работи по темата човешка сигурност и “Жени, мир и сигурност" с неправителствени организации в Ирландия и Холандия и към Международния наказателен съд в Хага. Завършила е магистратура Международни мирни науки в Тринити Колидж Дъблин и бакалавър Психология в НБУ. 

ПРОГРАМАТА ТЯ СЪМ АЗ В МЕДИИТЕ
Screenshot 2020-10-12 at 16.15.23.png
Screenshot 2020-10-12 at 16.09.53.png

ТЯ съм АЗ - програма за личностно развитие на Академия 'Екатерина Каравелова' се осъществява с финансовата подкрепа на Български фонд за жените.

logo_jpeg-04.jpg

Илюстрация: Елена Д. Лулчева

Академия 'Екатерина Каравелова'

Фондация Екатерина Каравелова е регистрирано юридическо лице с нестопанска цел в обществена полза с фирмено дело 41/2016.  

Email: info@sheinbulgaria.org

bottom of page