top of page

Академия 'Екатерина Каравелова' с номинация за национална доброволческа инициатива

Важното признание за екипа на Академията идва само 6 месеца след като поставят началото на успешният формат 'ТЯ в Пловдив' и в разгара на подготовка за изложба посветена на правата на жените.



Марина, Елена и Кирина поставят началото на форматът 'ТЯ в Пловдив' през май 2018 по време на обучението 'Гражданско участие за начинаещи активистки' организирано от Академия 'Екатерина Каравелова' снимка: Виолета Апостолова-Лети

 

Само час преди началото на последното за 2018 издание на 'ТЯ в Пловдив', екипът получава новината, че са една от номинациите в Национален конкурс Доброволческа инициатива 2018 и са поканени на официална церемония за връчване на наградите в Президенството на 5 декември!


Конкурсът, който се организира от Фондация Лале и Националния алианс за работа с доброволци за осма поредна година отличава проекти и инициативи, които са показали изключителни резултати и са станали значими за хората в общността.


'ТЯ в Пловдив', социално събитие, което организират в партньорство с Отсреща показва жените, които всеки ден правят невероятни неща, но не са известни. Споделяйки историите си те вдъхват увереност на други жени да преследват целите си, докато в същото време получават заслужено признание.


Вече 6 поредни издания 'ТЯ в Пловдив' се радва на огромен интерес и привлича около 40 човека публика всеки път се дължи и на факта, че в България е настъпил моментът за нова вълна женско движение, което обаче не е привнесено от вън, а е водено от ценности като любов и единство, както и това да се търси баланс. Важно е да растем от собствените си корени, а това означава да познаваме силните жени от историята си и да продължим тяхната мисия. Стремим се жените, които каним да носят една специфична благост в себе си, защото вярваме, че именно това качество на жената, да подхожда с любов към света около нея е изключително важно във времето, в което живеем в момента. Марина Кисьова де Хеус

През 2018 година екипът на организацията посвещава над 700 часа доброволен труд в мисията им в България да има повече уверени в способностите си жени, които се грижат да има баланс и са отговорни към опазването на мира и природата.


Освен, че създават форматът 'ТЯ в Пловдив', който успешно бива приложен и във Варна в партньорство със Социалната чайна, през май 2018 организират обучение по гражданско участие за начинаещи активистки в Пловдив, а през септември 2018 се състои и първата четири дневна твроческа резиденция в Родопите посветена на темата за правата на жените, организирана с финансовата подкрепа на Български фонд за жените. Дават и първата стипендия за изучаване на английски език по метода сугестопедия.


Доброволчеството и ценностите - любов, свобода и мъдрост са движещата сила на Академия 'Екатерина Каравелова'. Името на организацията бива избрано съвсем целенасочено, Екатерина Каравелова освен, че има важна обществена роля в политическия живот на България в края на 19 и началото на 20 век има водеща роля в изграждането на женското движение в България в началото на 20 век. Била е председател на българската секция на Международната женска лига за мир и свобода.


На 14 декември от 19:00 часа в Отсреща, екипът на Академия 'Екатерина Каравелова' кани всички, които са участвали в създаването на специалната атмосфера на 'ТЯ в Пловдив' като говорителки, офлайн и онлайн публика на Коледно парти!







65 views0 comments
bottom of page