top of page

Завърши обучителната практика на младежи в Академия "Екатерина Каравелова"

През март месец тази година екипът на Академия "Екатерина Каравелова" обяви една отворена позиция за младежка практика по програма Социални иноватори.



След селекция, стажантската позиция на "Сътрудник Развитие" беше заета от мотивираната, енергична, ангажирана с темата за равноправието на половете, с огромен потенциал и желание за развиване на професионален поглед към работата на гражданския сектор, търсещата и намиращата Ива Генова. Така я видяхме ние на първата ни среща от етапа на подбора, а ето как тя видя взаимодействието между екипа на Академията и себе си и какво отчита като лични ползи след края на програмата:


"По време на практиката си в Академия “Екатерина Каравелова” имах възможността не само да добия опит в неправителствения сектор и по-конкретно сферата на правата на жените, но и да разбера нуждите, които имат местните общности, трудностите, пред които са изправени организациите, посветени на овластяването на момичета и жени. Запознах се отблизо с работата на организацията - разработването на различни социални платформи и обучения, развитие на международни политики, засягащи правата на жените, как се активират ресурсите на общността в една обща кауза, как се изготвя план за застъпничество и редица други дейности. Опознах процеса на координация на един проект - от възникването на идеята, намиране на финансиране, комуникационна стратегия, до изпълнението и отчитането. Освен изключително ценни умения и знания, по време на практиката си открих вдъхновение и увереност сама да изготвям проектни предложения и да търся възможности за реализацията им. Академия “Екатерина Каравелова” е пристан за сходно мислещи и сходно мечтаещи хора. Освен инструменти за промяна и работа с кауза, практиката ми даде рядката възможност да бъда заобиколена от хора, с които гледаме в една посока. И имайки предвид психическата енергия и издръжливост, които работата изисква, взаимността и помощта в тази среда ми дадоха увереност да продължа дейността си в сферата на неправителствения сектор. Времето, прекарано с екипа на “Екатерина Каравелова”, ми припомни колко сила ни дават отдадеността, съвместната работа и любовта, които влагаме в една кауза."



 

Обучителната практика, част от Програма „СОЦИАЛНИ ИНОВАТОРИ“ в България, се реализират в рамките на проект „Социални иноватори“, финансиран от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез Фонда за младежка заетост на Европейското икономическо пространство (ЕИП) и Норвежкия финансов механизъм.


66 views0 comments
bottom of page