top of page

Активните жени на Плевен: Запознай се с Вероника Бешева

На социалния формат ТЯ в Плевен през август ви срещаме с Вероника Бешева – артист, сценограф и основател на куклен театър „Денница арт“.С каква мисъл започваш деня си сутрин?

Идеалистично - с надежда за по-красив свят и по-добро човечество! И обратно към реалността - с едно приложение за учене на английски и повече вода.Ха ха.


Каква искаше да станеш, като пораснеш?

Като малка исках да стана хирург, но бързо се отказах, защото докторите много учат, а пък аз исках и да се забавлявам докато работя.


С какво се занимаваш професионално в крайна сметка и как се разви твоята кариера?

Ами в кръга на шегата, правя нещо подобно - кроя и шия. Още от тийнейджър си шия дрехи, а после започнах да правя и кукли. В крайна сметка създадохме детски пътуващ театър „Денница–арт“, в който се занимавам с куклите, костюмите, сценографията и също се включвам в писането на сценарии.С какви трудности се сблъскваш в работата си и как преодоляваш препятствията?

Винаги, взаимоотношенията с хората са най-големите предизвикателства в нашата работа. Иначе при куклите и сценографията всичко върви лесно и приятно.


Как прекарваш свободното време? Какви хобита имаш?

От доста време вече живеем в едно близко село до Плевен и най-много обичам да се

занимавам с градината и цветята. Обичам и да рисувам, но само когато ми дойде музата.


Защо в Плевен?

Работата ни е свързана с пътуване по градовете в България, но Плевен...той е ДОМ.! Домът е там, където са семейството и приятелите, а повечето са там в Плевен.


Какво те вдъхновява?

Вдъхновява ме красотата на природата и красотата в човешките взаимоотношения.


Как завършва един ползотворен ден?

Удовлетворението от деня идва по различни начини. От добра дума, от добре свършена работа, от среща с приятели и да не забравяме най-простите неща - усмивките по улицата, целувка от любим човек, прегръдка от приятел. Без тези жестове животът би бил празен.


Как насочваш женската енергия в работата си?

Мисля, че женската енергия в работата ми е да творя красота и хармония, доколкото ми е възможно.


Какво послание би искала да предадеш на младите?

В младостта има енергия и сила. Без наивните детски мечти и надежди света би замрял. Така че мечтайте смело и преследвайте мечтите си неотклонно!


"ТЯ в Плевен" представя активните жени на Плевен и дава възможност на момичета и жени с различни истории и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Събитието се организира на доброволчески принцип от Николайка Цонева, Петя Василева, Диана Тотинска и Ралица Петрова.


ТЯ в Плевен е на 18-ти август (сряда) от 18:00 ч в Кафе Бордо. Вход свободен!

Всички събития ТЯ в... се организират на доброволен принцип. Може да ни подкрепите да продължим да ги организираме, като си купите книгата "Пътеводител към себе си", която е практичен и работен наръчник, който събира серия от задачи и упражнения, които да преминеш последователно, за да опознаеш по-добре, да си дадеш яснота и да визуализираш развитието си в три основни насоки.


Социалният формат ТЯ в ...™ е създаден от Академия "Екатерина Каравелова" в Пловдив, а вече се провежда и във Варна, Габрово, Велико Търново, Сандански, Стара Загора, Плевен, Ловеч, Видин, Враца и Монтана. Следи информация за всички събития в инстаграм и фейсбук.


230 views0 comments

Comments


bottom of page