top of page

Активните жени на Габрово: Запознай се с Виолета Янева

На специалното празнично издание по случай две години ТЯ в Габрово ви срещаме с Виолета Янева - творец на живота си, любител на уютни истории, създател на емоционални приключения. Работи в Етнографски музей на открито „Етър” , участва в създаването и развитието на Узана Поляна Фест, чието шесто издание ще се проведе в края на месец юли.



Коя е първата мисъл, с която започваш деня си?

Щастлива съм, че живея сред ПриРодата и вместо автомобилен трафик сутрин чувам как се събуждат гората и нейните обитатели.


С какво се занимаваш професионално?

Създавам преживявания за хората. Иначе казано – организирам събития, на които гледам като на емоционални приключения.


А в свободното си време?

Искам да съм къртица… да ровя в себе си и да правя купчини от думи, които да превръщам в уютни истории, но по-често ми се случва да ровя из градината, за да се погрижа за засятото от мен и за цветята, които получих в наследство.


Защо в Габрово?

Не в Габрово, а в Гъбене. Защо в Гъбене? Защото там ме отведе моята интуиция и ме срещна с моя дом.


Твоят свят е много пъстър и изпълнен с различни дейности. Коя от тях ти е любима?

Общуването с дъщеря ми.


Какви предизвикателства срещаш по пътя си?

За мен предизвикателствата са уроци. До преди няколко години смятах, че трябва да приемам с благодарност всяко предизвикателство, което срещна, за да бъде изпълнен със смисъл животът ми. Днес знам, че имам нужда от силата само на онези уроци, които ми помагат да следвам пътя си с радост и вече избирам битките си.



А какво те вдъхновява?

Усмивката на дъщеря ми и срещата с различни култури.


Разкажи ни за проект, по който работиш в момента?

Участвам във възраждането на Узана Поляна Фест – зелените идеи в действие. Това е фестивалът, в чието създаване и отглеждане съм забъркана от самото начало… Една от думите в името му е там, защото аз настоявах за това… Чудите се коя е ТЯ? Елате в Легендитe/The Legends Art & Forest и ще научите ☺ там ще споделя и пикантерии от кухнята на тазгодишното издание…


Как използваш женската енергия в своята работа?

С вещина ;)


Как завършва един твой ползотворен ден?

С благодарност и песен на щурци.



„ТЯ в Габрово“представя активните жени на Габрово и дава възможност на момичета и жени с различни истории и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Събитието се организира на доброволчески принцип от Маргарита Спасова, Ивелина Иванова, Станислава Спасова и Ивелина Венкова.


ТЯ в Габрово ще се проведе на 3-ти юли (събота) от 16:00 часа в комплекс "Легендите", село Беломъжите, на няколко километра от гр. Габрово.
 

Всички събития ТЯ в... се организират на доброволен принцип. Може да ни подкрепите да продължим да ги организираме, като си купите книгата "Пътеводител към себе си", която е практичен и работен наръчник, който събира серия от задачи и упражнения, които да преминеш последователно, за да опознаеш по-добре, да си дадеш яснота и да визуализираш развитието си в три основни насоки.


Социалният формат ТЯ в ...™ е създаден от Академия "Екатерина Каравелова" в Пловдив, а вече се провежда и във Варна, Габрово, Велико Търново, Сандански, Стара Загора, Плевен, Ловеч, Видин, Враца и Монтана. Следи информация за всички събития в инстаграм и фейсбук.

395 views0 comments
bottom of page