top of page

Активните жени на Габрово: Запознай се с Радостина Андреева

На ноемврийското издание на ТЯ в Габрово ви срещаме с Радостина Андреева.

Името абсолютно съответства на характера ѝ. Тя е щастлива жена и майка на 17-годишен син. Средното си образование завършва в ТОХ Габрово със специалност кулинар-сервитьор. След това завършва Стопанско управление и накрая магистратура Производствен мениджмънт в ТУ Габрово. Театърът превръща детската ѝ мечта в реалност, въпреки липсата на театрално образование. Последните 25 години прекарва на сцената на Държавен куклен театър Габрово като актриса / кукловод.

Коя е първата мисъл, с която започваш деня си?

Какъв ли вълнуващ ден очаква днес сина ми и мен?


С какво се занимаваш професионално?

Имам висше икономическо образование, но от 25г. работя като кукловод.

Актриса съм в държавен куклен театър-Габрово.


А в свободното си време?

Извън театъра работя  като аниматор на детски празници.


Защо в Габрово?

В Габрово са най-близките ми хора. Аз съм силно привързана към дома, града

и страната си човек. Като емигрант не се виждам никога.


Как избра своето призвание?

Като малко момиченце все казвах ,че искам да стана артистка като порасна. Възрастните ме намираха за забавна. Учителите от средното училище ме съветваха да кандидатствам в театралната академия. Един ден голямата ми и единствена мечта се сбъдна.

Какво те вдъхновява?

Вдъхновенията са понякога от природата, друг път от хората, различно. Пиша есета, приказки, стихове. Имам няколко презентации. Там съм в ролята на четеца на приказки с картинки. Имам две детски, бутикови книжки по моя идея и илюстрации.


Разкажи ни за инициатива или кауза, по която работиш в момента?

От години съм доброволец в дневния център за деца и младежи с увреждания.

В друга една , по-различна кауза попаднах през м. септември. Тя е по инициатива на човек от колоездачен клуб Янтра-Исполин в Габрово. Синът ми тренира там. Открихме дарителска сметка за набиране на средства,нужни за закупуване на планински велосипед.


Какви предизвикателства срещаш?

Предизвикателствата са мотиватор. Всяка роля в театъра е предизвикателство, а в последното заглавие моите персонажи са точно това, което аз не съм в живота. Да избягаш от себе си като нрав и походка си е предизвикателство.


Как използваш женската енергия в своята работа?

Незнам енергия или интуиция ме води повече. Доверявам се на чувствата, имам силно развито чувство на справедливост. Винаги съм била човек с позиция. Умея да се извинявам и да благодаря. Винаги водеща е била усмивката, доброто ми чувство и зачитане на всеки човек въобще.


Как завършва един твой ползотворен ден?

Откакто сина ми порасна и спрях четенето на книжки вечер, обикновено дните ми завършват с комедиен сериал по телевизията.


--


„ТЯ в Габрово“ представя активните жени на Габрово и дава възможност на момичета и жени с различни истории и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Събитието се организира на доброволчески принцип от Ивелина Иванова, Станислава Спасова и Ивелина Венкова.


ТЯ в Габрово през ноември месец ще се проведе под формата на радио интервюта с говорителките.
 

Всички събития ТЯ в... се организират на доброволен принцип. Може да ни подкрепите да продължим да ги организираме, като си купите книгата "Пътеводител към себе си", която е практичен и работен наръчник, който събира серия от задачи и упражнения, които да преминеш последователно, за да опознаеш по-добре, да си дадеш яснота и да визуализираш развитието си в три основни насоки.


Социалният формат ТЯ в ...™ е създаден от Академия "Екатерина Каравелова" в Пловдив, а вече се провежда и във Варна, Габрово, Велико Търново, Сандански, Стара Загора, Плевен, Ловеч и Видин. Следи информация за всички събития в инстаграм и фейсбук.

224 views0 comments

Comments


bottom of page