Активните жени на Габрово: Запознай се с Мануела Пенчева-Дженева

Мануела Пенчева-Дженева - тя е жена, развихрила се на много фронтове - в професионален план съвместява няколко длъжности- работи като офис-сътрудник и преподавател във фирма „ДЕСИТА” ЕООД . Също така е общественик към Обществен дарителски фонд-Габрово и организатор-събития при Народно читалище „Просвета-1951г.-кв. Златари”. Но на първо място поставя семейството! Върши всичко с усмивка и вярва, че една жена може да постигне точно толкова, колкото иска и да бъде точно такава, каквато реши.Как започва денят ти?

Денят ми започва с чаша кафе, с приготвяне на закуска и с прекрасните усмивки на семейството ми.

С какво се занимаваш професионално?

В професионален план съвместявам няколко длъжности- работя като офис-сътрудник и преподавател във фирма „ДЕСИТА” ЕООД . Също така съм общественик към Обществен дарителски фонд-Габрово и организатор-събития при Народно читалище „Просвета-1951г.-кв. Златари”.


А как прекарваш свободното си време?

Всяка част от свободното ми време посвещавам на семейството си -имам прекрасен син на 7 г. и също толкова прекрасен съпруг. Обичаме да се разхождаме, да играем заедно, да вършим ежедневните ни задължения, отново ЗАЕДНО.
Защо избра да живееш в Габрово?

Габрово е моят роден град. Тук са всички мои роднини и приятели, корените ми… и честно казано ме държат здраво стъпила на габровска земя. Харесва ми спокойствието в ежедневието, нрава на габровци и красотата на Балкана.


С какви трудности се сблъскваш в ежедневието?

Трудности не бих казала…. !Трудност за мен означава опит. С тях живота те предизвиква да се справяш с него и за мен точната дума е предизвикателства. И точно на въпроса : За мен е важно, всяка поставена цел да бъде изпълнена и да стане реалност, независимо през какво съм минала в хода на изпълнение. Тогава се чувствам удовлетворена.

За какво мечтаеш?

Мечтая за доброта в дните- в този забързан свят имам нужда от добри дела, от добри хора, от добри приятели и от време, прекарано с тях.

Мечтая за здраве, колкото и клиширано да звучи. Когато сме здрави, всеки друг проблем има своето решение. И най-вече искам детето ми да стане добър и достоен човек.


Какво те вдъхновява?

Вдъхновява ме любовта, винаги. Тя ме захранва, тя ме кара да се чувствам жива.

Вдъхновява ме и красотата в различните и форми, съвършенството, хубавата храна и напитки, приятели ми, добрите дела на хората.


Как използваш женската си енергия?

Женската енергия е предимно свързана с дома, за мен също е така. Но я използвам навсякъде, във всичко и с много чувство. Вярвам, че една жена може да постигне точно толкова, колкото иска и да бъде точно такава каквато реши.

Как завършва един твой ден?

Тед Карпентър казва-"Това, което обичам най-много в дома ми, са хората, с които го споделям”. Ето защо и денят ми завършва в дома ни. С моите любими хора.


Тя в Габрово става на 3! Имаме удоволствието да ви поканим на 3-ят рожден ден на формата ! Събитието ще се проведе на 10.07 в Народно читалище "Просвета-1951г.-кв. Златари" от 16ч.

 

Всички събития ТЯ в... се организират на доброволен принцип. Можеш да ни подкрепиш да продължим да ги организираме като си купиш книгата "Пътеводител към себе си"546 views0 comments