top of page

Активните жени на Габрово: Запознай се с Мануела Пенчева-Дженева

Мануела Пенчева-Дженева - тя е жена, развихрила се на много фронтове - в професионален план съвместява няколко длъжности- работи като офис-сътрудник и преподавател във фирма „ДЕСИТА” ЕООД . Също така е общественик към Обществен дарителски фонд-Габрово и организатор-събития при Народно читалище „Просвета-1951г.-кв. Златари”. Но на първо място поставя семейството! Върши всичко с усмивка и вярва, че една жена може да постигне точно толкова, колкото иска и да бъде точно такава, каквато реши.



Как започва денят ти?

Денят ми започва с чаша кафе, с приготвяне на закуска и с прекрасните усмивки на семейството ми.

С какво се занимаваш професионално?

В професионален план съвместявам няколко длъжности- работя като офис-сътрудник и преподавател във фирма „ДЕСИТА” ЕООД . Също така съм общественик към Обществен дарителски фонд-Габрово и организатор-събития при Народно читалище „Просвета-1951г.-кв. Златари”.




А как прекарваш свободното си време?

Всяка част от свободното ми време посвещавам на семейството си -имам прекрасен син на 7 г. и също толкова прекрасен съпруг. Обичаме да се разхождаме, да играем заедно, да вършим ежедневните ни задължения, отново ЗАЕДНО.




Защо избра да живееш в Габрово?

Габрово е моят роден град. Тук са всички мои роднини и приятели, корените ми… и честно казано ме държат здраво стъпила на габровска земя. Харесва ми спокойствието в ежедневието, нрава на габровци и красотата на Балкана.


С какви трудности се сблъскваш в ежедневието?

Трудности не бих казала…. !Трудност за мен означава опит. С тях живота те предизвиква да се справяш с него и за мен точната дума е предизвикателства. И точно на въпроса : За мен е важно, всяка поставена цел да бъде изпълнена и да стане реалност, независимо през какво съм минала в хода на изпълнение. Тогава се чувствам удовлетворена.

За какво мечтаеш?

Мечтая за доброта в дните- в този забързан свят имам нужда от добри дела, от добри хора, от добри приятели и от време, прекарано с тях.

Мечтая за здраве, колкото и клиширано да звучи. Когато сме здрави, всеки друг проблем има своето решение. И най-вече искам детето ми да стане добър и достоен човек.


Какво те вдъхновява?

Вдъхновява ме любовта, винаги. Тя ме захранва, тя ме кара да се чувствам жива.

Вдъхновява ме и красотата в различните и форми, съвършенството, хубавата храна и напитки, приятели ми, добрите дела на хората.


Как използваш женската си енергия?

Женската енергия е предимно свързана с дома, за мен също е така. Но я използвам навсякъде, във всичко и с много чувство. Вярвам, че една жена може да постигне точно толкова, колкото иска и да бъде точно такава каквато реши.

Как завършва един твой ден?

Тед Карпентър казва-"Това, което обичам най-много в дома ми, са хората, с които го споделям”. Ето защо и денят ми завършва в дома ни. С моите любими хора.


Тя в Габрово става на 3! Имаме удоволствието да ви поканим на 3-ят рожден ден на формата ! Събитието ще се проведе на 10.07 в Народно читалище "Просвета-1951г.-кв. Златари" от 16ч.

 

Всички събития ТЯ в... се организират на доброволен принцип. Можеш да ни подкрепиш да продължим да ги организираме като си купиш книгата "Пътеводител към себе си"



715 views0 comments
bottom of page