top of page

Обучителна практика за младежи в Академия 'Екатерина Каравелова'

Updated: Mar 30, 2021

Академия 'Екатерина Каравелова' обявява една свободна позиция за младежка практика по програма "Социални иноватори" на длъжност "Сътрудник Развитие".



Обучителната практика за младежи е възможност за учене чрез практика и развиване на нови знания и умения за работа в гражданския сектор.


Практиката е с продължителност 80 астрономически часа в периода 15 април - 30 юни. Програмата и графикът за практиката ще бъдат съгласувани с индивидуалните възможности на практиканта. Практиката е неплатена.


Място на провеждане – дистанционно с възможности за включване в дейностите на терен в някои от градовете, в които работим. Обучителните практики са част от националната програма „Социални иноватори“.


Тази практика е подходяща за теб, ако:

  • се интересуваш от ролята на гражданските организации и обмисляш бъдеща кариера с кауза

  • имаш изявен интерес в сферата на правата на жените

  • искаш да се докоснеш до работата на бързо развиваща се организация с разнообразен екип, доброволци и дейности в цялата страна


Какво точно ще правя?


Програмата “Социални иноватори” включва 4 модула, които покриват теоретична и практична работа. Настоящата позиция ще те запознае с работата на grassroot* организация и процеса на изграждане на устойчивост. Ще научиш много за цялостния процес по фондонабиране от изготвяне на проектно предложение до развиване на стопанска дейност, за постигане устойчиво развитие на дейностите.



Изисквания


Възраст между 18 и 29 години и към момента:

  • Не учиш и не работиш; или

  • Си студент/ка по специалност в сферата на хуманитарните или социални науки – III-ти или по-горен курс; или

  • Наскоро си завършил/а висшето си образование в сферата на хуманитарните или социални науки и търсиш работа или не работиш по специалността си



Как да кандидатствам?

Изпрати ни кратко описание на мотивацията ти за придобиване на опит в неправителствения сектор и автобиография до 8 април 2021г. на shirin.hodzheva@sheinbulgaria.org



Мога ли да кандидатствам, ако уча в чужбина?

Да.


Практиката обвързана ли е с работа от офис?

Не. Основният ни екип е базиран в няколко различни града, а мрежата ни от доброволци е в 12 различни града из страната. Процесът ни на работа е адаптиран към дистанционна колаборация и може да включва пътуване из страната.

 

*grassroot организациите разчитат основно на колективна работа на доброволци и дейностите са провокирани от нуждите, които имат местните общности. Този тип организации често работят без или с изключително малък бюджет за обсега на дейностите, които имат и постигат резултати като активират ресурсите на общността в обща кауза.


 

Обучителната практика, част от Програма „СОЦИАЛНИ ИНОВАТОРИ“ в България, се реализират в рамките на проект „Социални иноватори“, финансиран от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез Фонда за младежка заетост на Европейското икономическо пространство (ЕИП) и Норвежкия финансов механизъм.



145 views0 comments
bottom of page