top of page

Активните жени на Габрово: Запознай се с Гергана Харитонова

Updated: Apr 29, 2022

На майското издание на ТЯ в Габрово ви срещаме с Гергана Харитонова - талантлив радиоводещ в местния ефир на радио "Бумеранг". Тя е човек, който цели да бъде добър и полезен с това, което прави. В природата й съжителстват хармонично топли емоции и спокоен ум.

Снимка - личен архив


С каква мисъл започваш деня си сутрин?

Че искам да спя ощеее....А, иначе, че денят може да е чудесен.


Каква искаше да станеш, когато пораснеш?

Телевизионна говорителка, актриса, евентуално учителка. Четях вестници и на игра имитирах водещите от малкия екран. Бях част от младежка театрална формация и това ме вълнуваше изключително, и май бях добра... Не напоследно място – крадях тебешир от училище, гардеробът в детската стая беше черната дъска – голямо писане и преподаване падаше. Докато ме хванат тази мебел беше тотално съсипана....


С какво започна да се занимаваш професионално?

С радио. И така до днес, но не само, работила съм и друго, доста различно от медии. В началото на 1996 година в Габрово стартираше второто частно радио тогава - Радио „Бумеранг“. Имаше конкурс за водещи, аз бях ученичка в Национална априловска гимназия, профил „Журналистика“ и буквално бях принудена да се явя...Очевидно съм се справила, след като назначиха на работа като основен водещ едно 16-годишно момиче.

Снимка - личен архив


А в свободното време?

Нямам свободно време. Май никога не съм имала. Просто има време, в което не съм на работа и в него се случва всичко останало. Това е времето на обичта, грижата и удоволствията – тук е семейството с кучето, домът, приятелите, пътуванията, книгите, музиката, театърът, киното, спорта....


Защо в Габрово?

Родена съм в този град. Пораснах в него. Никога не съм го напускала за прекалено дълго време. Имало е моменти на избори и отсъствия, но всъщност Всичко ми е Тук и тази ми категоричност стана необратима, когато вече имах деца. Габрово е прекрасно място да отгледаш децата си.


Имаш ли усещане за мисия в живота?

„Мисия в живота“ ми звучи гръмко, претенциозно, отговорно, така че по-скоро – не. Моят свят е малък. Стига ми да съм добра и полезна.

Снимка - личен архив


Какво те вдъхновява?

На пръв поглед дребни и спонтанни неща, които не са „неща“: любовта в очите на тези, които обичам, прегръдките, разговорите, споделянето, смеха вкъщи....Песента на птичките, които чувам сутрин докато вече тичам към колата с вестник и шише с вода в ръка, защото закъсняваааам; мирисът и шумът на морето, усещането от топлия пясък по кожата; да получиш добра дума за онова, което правиш; важно е да знаеш, че си оценен.


Как насочваш женската си енергия?

Красиво, надявам се. В природата ми съжителстват хармонично топли емоции и спокоен ум. Женската енергия трябва да е балансираща - такава усещам моята и това предавам.


Как завършва един твой ползотворен ден?

С удовлетвореност и благодарност. С целувки за „Лека нощ“! Наследено е, възпитано от родителите ми. Човек сънува по-красиво, докоснат с любов.


 

ТЯ в Габрово ще се проведе на 4-ти май от 18:00 часа в ресторант "Сопрано".


ТЯ в Габрово представя активните жени на Габрово и дава възможност на момичета и жени с различни истории и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Събитието се организира на доброволчески принцип от Ивелина Иванова, Станислава Спасова и Ивелина Богданова - Венкова.


Социалният формат 'ТЯ в ...' е създаден от Академия 'Екатерина Каравелова' с цел да овластява момичета и жени и да спомага за сформирането на общности, където всяка жена може да намери подкрепа и вдъхновение.

 

Всички събития ТЯ в... се организират на доброволен принцип. Можеш да ни подкрепиш да продължим да ги организираме като си купиш книгата "Пътеводител към себе си"














323 views0 comments
bottom of page