Активните жени на Габрово: Запознай се с Гергана Харитонова

Updated: Apr 29

На майското издание на ТЯ в Габрово ви срещаме с Гергана Харитонова - талантлив радиоводещ в местния ефир на радио "Бумеранг". Тя е човек, който цели да бъде добър и полезен с това, което прави. В природата й съжителстват хармонично топли емоции и спокоен ум.

Снимка - личен архив


С каква мисъл започваш деня си сутрин?

Че искам да спя ощеее....А, иначе, че денят може да е чудесен.


Каква искаше да станеш, когато пораснеш?

Телевизионна говорителка, актриса, евентуално учителка. Четях вестници и на игра имитирах водещите от малкия екран. Бях част от младежка театрална формация и това ме вълнуваше изключително, и май бях добра... Не напоследно място – крадях тебешир от училище, гардеробът в детската стая беше черната дъска – голямо писане и преподаване падаше. Докато ме хванат тази мебел беше тотално съсипана....


С какво започна да се занимаваш професионално?

С радио. И така до днес, но не само, работила съм и друго, доста различно от медии. В началото на 1996 година в Габрово стартираше второто частно радио тогава - Радио „Бумеранг“. Имаше конкурс за водещи, аз бях ученичка в Национална априловска гимназия, профил „Журналистика“ и буквално бях принудена да се явя...Очевидно съм се справила, след като назначиха на работа като основен водещ едно 16-годишно момиче.

Снимка - личен архив


А в свободното време?

Нямам свободно време. Май никога не съм имала. Просто има време, в което не съм на работа и в него се случва всичко останало. Това е времето на обичта, грижата и удоволствията – тук е семейството с кучето, домът, приятелите, пътуванията, книгите, музиката, театърът, киното, спорта....


Защо в Габрово?

Родена съм в този град. Пораснах в него. Никога не съм го напускала за прекалено дълго време. Имало е моменти на избори и отсъствия, но всъщност Всичко ми е Тук и тази ми категоричност стана необратима, когато вече имах деца. Габрово е прекрасно място да отгледаш децата си.


Имаш ли усещане за мисия в живота?

„Мисия в живота“ ми звучи гръмко, претенциозно, отговорно, така че по-скоро – не. Моят свят е малък. Стига ми да съм добра и полезна.

Снимка - личен архив


Какво те вдъхновява?

На пръв поглед дребни и спонтанни неща, които не са „неща“: любовта в очите на тези, които обичам, прегръдките, разговорите, споделянето, смеха вкъщи....Песента на птичките, които чувам сутрин докато вече тичам към колата с вестник и шише с вода в ръка, защото закъсняваааам; мирисът и шумът на морето, усещането от топлия пясък по кожата; да получиш добра дума за онова, което правиш; важно е да знаеш, че си оценен.


Как насочваш женската си енергия?

Красиво, надявам се. В природата ми съжителстват хармонично топли емоции и спокоен ум. Женската енергия трябва да е балансираща - такава усещам моята и това предавам.


Как завършва един твой ползотворен ден?

С удовлетвореност и благодарност. С целувки за „Лека нощ“! Наследено е, възпитано от родителите ми. Човек сънува по-красиво, докоснат с любов.


 

ТЯ в Габрово ще се проведе на 4-ти май от 18:00 часа в ресторант "Сопрано".


ТЯ в Габрово представя активните жени на Габрово и дава възможност на момичета и жени с различни истории и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Събитието се организира на доброволчески принцип от Ивелина Иванова, Станислава Спасова и Ивелина Богданова - Венкова.


Социалният формат 'ТЯ в ...' е създаден от Академия 'Екатерина Каравелова' с цел да овластява момичета и жени и да спомага за сформирането на общности, където всяка жена може да намери подкрепа и вдъхновение.

 

Всички събития ТЯ в... се организират на доброволен принцип. Можеш да ни подкрепиш да продължим да ги организираме като си купиш книгата "Пътеводител към себе си"


184 views0 comments