top of page

#BalanceforBetter

Updated: Mar 7, 2019


"Равенството на половете на работното място не е проблем на жените, а на бизнеса" заявяват представители на големи корпорации.


Повече баланс, по-добър свят! Това е посланието на тазгодишната международна кампания посветена на 8 март, в която големи компании от цял свят се обединяват, за да заявят, че равенството на половете на работното място е приоритет за тях.


На 8 март, Академия ‘Екатерина Каравелова’ също ще се включи в кампанията #BalanceforBetter и ще гостува в офиса на Reward Gateway в Пловдив, една от компаниите поели отговорност към осигуряването на баланс на работното място, за да разкаже за социалното събитие ‘ТЯ в Пловдив’ и как формирането и участието в подкрепящи се женски общности е изключително важно за успеха на една жена.

Photo: @oneroofwomen

С офиси по целия свят и над 200 служители в Пловдив, Reward Gateway е направила различни стъпки в световен мащаб към постигането на равни възможности за жени и мъже на работното място. През 2017 основателя на компанията Глен Елиът дава началото на фонд от 5 милиона долара, който адресира проблемите с неравното заплащане на труда на базата на пол в Индия. През 2018 компанията публикува доклад посветен на разнообразието на работното място, а през април 2019 се очаква да бъде публикуван и първия специализиран доклад разглеждащ темата за равното заплащане на работното място.


Повече за стъпките, които поемат някои от компаниите за равенство и баланс на работното място виж във видеото, а ние от Академия 'Екатерина Каравелова' те предизвикваме да се включиш в предизвикателството ТЯмеВдъхновява!


Този 8 март изпрати послание на 3 жени, на които се възхищаваш и им кажи какво ги прави специални! Изпрати им лично съобщение или използвай хаштага #ТЯмеВдъхновява и сподели с всички за невероятните жени около теб!





70 views0 comments
bottom of page