top of page

Активните жени на Габрово: Запознай се с Цветелина Терзиева

На специалното декемврийско издание на ТЯ в Габрово, посветено на доброволчеството, ви срещаме с Цветелина Терзиева -  носителка на отличието „Габровец на годината“ заради проект ДоброДелие на сдружение „Мечти и отбори България“ и БЧК-Габрово.


Цветелина Терзиева, снимка личен архив

Коя е първата мисъл, с която започваш деня си?

Зависи дали е почивен или работен :) Всеки ден с различна мисъл, зависи от задачите. Като цяло искам да съм съзнателна и благодарна, че съм жива и всички които обичам са добре.  


С какво се занимаваш професионално?

С консултантска дейност в сферата на недвижимите имоти, по-конкретно процедури по промяна предназначението на имоти. Помагам на хората с набавянето на необходимите документи, за да построят къща или бизнес сграда. 


А в свободното си време?

Обичам да съм сред природата, с приятели, с децата, да спортувам. Тренирам таекуон-до. Спортът ми помага да се разтоварвам, както и срещите с приятни хора и пътешествията.


Цветелина Терзиева, снимка личен архив

Защо в Габрово?

Тук съм родена и се чувствам добре. Усещам, че съм си на мястото. Имам две деца и градът е спокоен за отглеждането им. За съжаление клиентите ми не са в Габрово и ми се налага да пътувам до други градове, но затова пък сме в центъра на България и не е чак толкова трудно.


Как се създава едно „Доброделие“ и ще има ли продължение?

Проект „Доброделие“ е идея на група приятели от сдружение „Мечти и отбори България“ и БЧК-Габрово. Искахме да стимулираме младежите да правят добрини и да ги споделят и вдъхновяват другите. Решихме да има награди, което не беше най-правилното нещо, защото благодарността всъщност е най-голямата награда. Открихме, че много хора правят добрини, но не го афишират. 

Надяваме се да има продължение. Страницата във Фейсбук е активна и всеки, който направи доброделие, може да напише #доброделие, за да бъде съпричастен с каузата, когато споделя. 


Какво е да носиш отличието „Габровец на годината“?

Това отличие получих заради проект „Доброделие“, който беше осъществен от много хора и със сигурност наградата не е лична. Благодаря на „Габрово Дейли“ за отличието и признателността. Те са за всички добри хора. Нека има повече такива. 


А какво е за теб доброволчеството?

„За да се чувстваш добре, трябва да си добър” - Джон Бон Джоуви. 

Доброволчеството ми дава страхотното усещане, че правя нещо значимо за някой друг. Текстът на песента на Емил Димитров „Ако си дал“ казва всичко.


Цветелина Терзиева, снимка личен архив

Какви предизвикателства срещаш?

Най-голямото ми предизвикателство е да съм родител. След това в професионален план е работата с българската бюрокрация и най-накрая скепсиса. Колкото и хубаво да ми е в България, понякога скептичността ми идва в повече. 


Какво те вдъхновява?

Децата, природата или иначе казано любовта и красотата. 


Разкажи ни за проект, по който работиш в момента?

Сега съм се заела, заедно с моя съпруг, да организираме кампания за събиране на средства за закупуване на музикални инструменти на младежка рок банда. Те по-скоро свирят алтернативни или метъл парчета. Името на групата е „Високо кръвно“. Младежите са от Габрово и са много талантливи. Ще споделя кампанията, когато сме готови. 


Как използваш женската си енергия в своята работа?

Опитвам се да разбирам хората срещу мен и да бъда съпричастна /да им влизам в положението/. Старая се да не приемем нищо лично. Жената е силна. Като водата. И е добра. 


Как завършва един твой ползотворен ден?

С усмивка и благодарност. 


ТЯ в Габрово - доброволки е на 4-ти декември (сряда) от 18:00 в ресторант РеФреш, бул. Васил Априлов 40, МОЛ Габрово, последен етаж.

Социалният формат 'ТЯ в ...' е създаден в Пловдив от Академия 'Екатерина Каравелова' с цел да овластява момичета и жени и да спомага за сформирането на общности, където всяка жена може да намери подкрепа. Научи повече!

281 views0 comments
bottom of page