top of page

Активните жени на Габрово: Запознай се със Светлана Михайлова

На 3 юли от 18:30 в Кафе Библиотеката е първото издание на събитието 'ТЯ в Габрово'. „ТЯ в ...“ ™ е социално събитие, което всеки месец дава платформа на жени в различни градове да разказват истории. На първото събитие в Габрово ви срещаме със Светлана Михайлова, експерт връзки с обществеността в Дом на хумора и сатирата, Габрово.


Каква е първата ти мисъл сутрин, с която започваш деня си?

Предполагам, че всеки ден е различна... Най-вече, че трябва да изпратя децата на училище, и какво не съм успяла да свърша от предишния ден.


С какво се занимаваш професионално?

Работя в Музея „Дом на хумора и сатирата“ от много години, а от една година насам ръководя отдел „Обществени връзки и изяви“.


А в свободното си време?

Обичам да пътувам и да снимам.


Защо в Габрово?

Защото е спокойно, чисто и добро място да отглеждаш деца.


Какви трудности срещаш в своята професионална сфера?

Срещам различни трудности, но това, което ме тормози най-много са сроковете.


Разкажи ни за един от проектите, върху които работиш?

В момента работя усилено по един проект, който се осъществява с подкрепата на Програма „Култура“ на Община Габрово. Казва се „На един клик разстояние“, и целта му е да доближи кутурните институции и организации в Габрово до по-широка аудитория, а най-лесният начин в момента е да ползваме безкрайните възможности, които ни дава интернет.


Как насочваш и използваш женската си енергия в своята работа?

Опитвам се да се отдавам пълноценно, както на семейството ми, така и за институцията в която работя. От качествата, които притежава всяка една жена, мисля че търпението е от най-голямо значение.


Как завършваш един ползотворен ден?

С удовлетворение сред близките ми, но и с мисълта, че е можело да направя нещо повече.






*Социалният формат 'ТЯ в ...' е създаден в Пловдив от Академия 'Екатерина Каравелова'с цел да овластява момичета и жени и да спомага за сформирането на общности, където всяка жена може да намери подкрепа. Научи повече!

340 views0 comments
bottom of page