top of page

Активните жени на Варна: Запознай се с Биляна Георгиева


В последния ден на месец април на ТЯ във Варна в Социалната чайна ви срещаме с Биляна, за която животът е вдъхновение. ТЯ търси отговорите на въпроси като "защо сме тук, как измисляме думи и смисъл, как работят нещата".


В работата си като коуч и консултант води разговори с атмосфера на приемане, любознателност и подкрепа, които нарича „смислени". Инициатор на конференция за нови модели на управление в организациите - Reinventing Organizations; фасилитатор с LEGO Serious Play, Монтесори педагог и коуч по дизайн мислене. Намерия я на Tvori.eu и тук


Биляна Георгиева снимка личен архив

Кафе или чай пиеш сутрин ?

Когато се сетя – топла вода с лимон. Напоследък пия вода с лимон и разтворен магнезий.

Каква искаше да станеш, като порастнеш ?

След дълго търсене и минаване през професиите хирург, журналист, моден дизайнер и  астронавт, избрах Щастлива. Исках да стана нещо, което за мен обединява всички неща – успешна, здрава, усмихната, радостна.


А с какво започна да се занимаваш в крайна сметка ?

С обучение и развитие на хора, фасилитиране, консултиране, организация на събития и коучинг.


Какво правиш в Неделя ( какви хобита имаш) ?

Ходя на село да дишам чист въздух, ходя пеш, изкарвам време със семейството си, работя. Какво те вдъхновява ?

Деца, музика, книги, срещи с хора, Животът, думите, Вселената. Защо във Варна ?

Защото тук мога да се забавя и да имам качество на живот, което не можех да имам в София. Заради морето. Защото за мен тук има особена лечебна енергия и потенциал за нещо да се роди. Как насочваш женската енергия в работата си ?

Използвам женската си предразположеност към чувствителност, разбиране на емоциите и взаимоотношенията. Още се уча как да влизам в съзнателен контакт с женската си енергия, тъй като имам доста мъжка, с която се познавам по-добре. Какви трудности срещаш ?

Напоследък основните ми трудности са да подредя ежедневието си, така че да имам време за почивка в смисъл на изключване от компютър и от съзнателно планиране. В личен план е да се упражнявам в това да заявя по-висока стойност за труда си.


Коя е последната ти мисъл вечер ? Какво ли интересно нещо ще сънувам тази вечер? Любима фраза/ девиз/ мото ?

Тъй като нямам такива, давам две фрази, в които силно вярвам:


„Докато не направиш несъзнаваното съзнавано, то ще направлява живота ти и ще наричаш случващото се съдба“ – К.Г.Юнг


„Да оставиш детето да прави всичко, което си поиска, ако още не е развило каквито и да е способности за самоконтрол, е равно на предателство към идеята за свобода“ Мария Монтесори


ТЯ във Варна е на 30 април от 19:00 часа в Социалната чайна!


Социалният формат 'ТЯ в ...' е създаден в Пловдив от Академия 'Екатерина Каравелова' с цел да вдъхновява момичета и жени и да спомага за сформирането на общности, където всяка жена може да намери подкрепа. Научи повече!

407 views0 comments
bottom of page