top of page

Активните жени на Варна: Запознай се с Магдалена Маринова

ТЯ продължава да се вихри с есенни краски и слънчеви лица!

Този октомври "ТЯ във Варна" ще ви срещне с Магдалена Маринова - съпруга, майка и предприемач. Нейната история придобива популярност покрай излъчването на предаването „Завърналите се с Петя Кертикова“. Започва като много други – с блясък в очите при мисълта за „американската мечта“. Тя и съпругът й се отправят на това предизвикателно пътешествие през 1998г и прекарват в САЩ дълги години в работа и бленуване по родината. Сменят градове и щати няколко пъти, преди да осъзнаят, че всъщност трябва да сменят континента и да се завърнат у дома. Мечта им е да имат собствена къща за гости, когато се пенсионират, но изпреварват събитията и днес всеки може да отседне в уютното им кътче.

Магдалена, освен собственик на бизнес, е и гражданска активистка, поставила си за цел малко по малко да променя средата ни към по-добро.


Магдалена Маринова, снимка личен архив

Кафе или чай пиеш сутрин?

В момента зелен чай.

Каква искаше да станеш, като порастнеш?

Танцьорка или инструктор по аеробика.

А с какво започна да се занимаваш в крайна сметка?

С проекти от различни индустрии – телекомуникация, природни ресурси – нефт и газ, транспортна, и със спорт. Имам много хобита и гледам работата ми да е едно от тях. Играя волейбол, тенис на маса, тенис на корт, баскетбол, тренирала съм Кйокушин Кай карате, преподавала съм 9 години народни танци, а играя от 12-годишна, в момента влизам във фитнеса 3-4 пъти седмично, играя плажен волейбол, бизнес консултант съм, интериорен дизайнер и най-добрия хотелиер в района на Варна. Много добре приготвям пица и суши. Имам око за фрагментна фотография. Била съм модел на бельо.

Магдалена Маринова, снимка личен архив

Какво те вдъхновява?

Хора с позитивна енергия, малко познати места, дъхът на тревата по родопските поляни, фотография по време на златния час...


Защо във Варна?

Варна през 2016-та година, която се прибрахме от Щатите, бе изоставено и разрушено място с потенциал – идеално за инвестиция. До морето е, а семейството ни винаги се е местило от Щат на Щат, в който има излаз на океан. Моята най-близка приятелка живее във Варна. Бизнес възможност да осъществя мечтата си от 2004-та година - да направя къща за гости.

Как насочваш женската енергия в работата си?

Лека съм, ефирна, екстровертна, приятелски настроена, усмихната, женствена, вдъхновяваща, приемаща, позитивна.


Какви трудности срещаш?

Когато хората казват "Не" преди да помислят за възможностите, когато виждам, че хората отказват да положат и минимално усилие, за да направят работата си смислена, животът си по-добър, отношенията си с близките да работят.

Кое е последната ти мисъл вечер?

Винаги са различни мисли. Целувката по челото на детенце и по устните на любимия мъж са последното нещо, което правя преди да затворя очи. Любима фраза/ девиз/ мото?

Животът е прекрасен.

Магдалена Маринова, снимка личен архив

"Тя във Варна“ представя активните жени на Варна и дава възможност на момичета и жени с различни истории и в различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Всеки последен вторник на месеца в The Social Teahouse две дами представят дейността си.

Не пропускайте срещата с Магдалена на "ТЯ във Варна" на 27-ми октомври, вторник, от 19ч в Социалната чайна.

Събитието се организира на доброволчески принцип от екипа на Социалната чайна.


*Социалният формат 'ТЯ в ...' е създаден в Пловдив от Академия 'Екатерина Каравелова'с цел да вдъхновява и да спомага за сформирането на общности, където всяка жена може да намери подкрепа. Научи повече!

Следи информация за всички събития в инстаграм и фейсбук.

946 views0 comments
bottom of page