top of page

Активните жени на Видин: Запознай се с Веска Александрова

На юнското издание на ТЯ във Видин представяме Веска Александрова- терапевт и специалист по алтернативна медицина, енергийно и духовно лечение; основател и собственик на холистичен център. Описва холистичната медицина като лечебен подход, който разглежда човека като съвкупност от тяло, ум, дух и емоции за неговото оптимално здраве и благосъстояние.



С каква мисъл започваш деня си сутрин?

Сутрин се събуждам с мисълта „Още един прекрасен ден! Благодаря ти, Боже!”


Каква искаше да станеш, като пораснеш?

Като малка исках да стана медицинска сестра или учителка… „Неведоми са пътищата Господни!”


С какво започна да се занимаваш в крайна сметка?

В крайна сметка започнах да се занимавам с алтернативна медицина, което донякъде се доближава до една от детските ми мечти ☺



С какво се занимаваш професионално?

Професионално се занимавам с енергийни терапии, духовни консултации, масажи и възстановяване на човешкото здраве. Много уважавам конвенционалната медицина и в никакъв случай не я отричам. Но смятам, че алтернативната медицина може да намери място в превенцията на някои болести, или в т.нар „опашка”, т.е до-лекуване на други заболявания. Това е и моята кауза: да представя и прилагам холистичното лечение в неговата практическа същност. Холистичната медицина е лечебен подход, който разглежда целия човек като съвкупност от тяло, ум, дух и емоции в стремежа си да осигури оптимално здраве и благополучие.


Как прекарваш свободното си време?

Свободното си време прекарвам в разходки, съчетани със събирането на билки, танци, пътуване, четене на книги, изработване на енергийни бижута от естествени кристали.


Какво правиш в неделя? Обикновено си почивам с книга в ръка или гледайки интересен филм.


Какви хобита имаш?

Танци, изработка на бижута, медитации.


Какво те вдъхновява? Лошото време, компанията на близки на моите вибрации, природата.



Защо във Видин?

Благодаря за този въпрос. А защо „не” във Видин?! Всеки човек носи вибрациите и енергиите на мястото, на което е роден и отраснал. Неговото място е там, където са неговите корени. Работих в чужбина, срещнах различни хора, научих много, но се върнах тук. Видин има особен чар, който не се забравя!


Как насочваш женската енергия в работата си?

Женската енергия насочвам с много Любов и Милосърдие към всички мои настоящи и бъдещи пациенти и клиенти!


Коя е последната ти мисъл вечер?

Молитвата „Отче наш”


Как завършваш един ползотворен ден?

С Радост и Благодарност, и Благословия за още един прекрасен ден!



„ТЯ във Видин“ представя активните жени на Видин и дава възможност на момичета и жени с различни истории и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Събитието се организира на доброволчески принцип от Ели Цветанова, Никол Крумова и Ели Емилова.


ТЯ във Видин е на 15-ти юни (вторник) от 17:45ч в БиблиоПоща - крайдунавски парк. Вход свободен!

 

Всички събития ТЯ в... се организират на доброволен принцип. Може да ни подкрепите да продължим да ги организираме като си купите книгата "Пътеводител към себе си", която е практичен и работен наръчник, който събира серия от задачи и упражнения, които да преминеш последователно, за да опознаеш по-добре, да си дадеш яснота и да визуализираш развитието си в три основни насоки.



Социалният формат ТЯ в ...™ е създаден от Академия "Екатерина Каравелова" в Пловдив, а вече се провежда и във Варна, Габрово, Велико Търново, Сандански, Стара Загора, Плевен, Ловеч, Видин, Враца и Монтана.


Следи информация за всички събития в инстаграм и фейсбук.

290 views0 comments
bottom of page