top of page

Активните жени на Видин: Запознай се със Светла и Антонина Лозанови

В един от най-хубавите летни месеци дойде време и за шестото издание на “Тя във Видин”! Неуморно търсим активните жени на Видин, които да ви представяме - Светла и Антонина Лозанови. Светла Лозанова - професионален фотограф, собственик на студио за фото и видео заснемане;

Антонина Лозанова - също поела по пътя на професионалната фотография, студент по журналистика, носител на награда за първо място в конкурс на фондация “Димитър Цонев”, участник в редица доброволчески инициативи и проекти.


Антонина и Светла Лозанови

С каква мисъл започваш деня си сутрин?

Светла: С положителни мисли. С благодарност за невероятните възможности, отворени за мен. С очакване за красивите емоции, които ще преживея заедно с клиентите, заснемайки дадено събитие. Всяка сутрин се усмихвам и си напомням каква късметлийка съм. Антонина: "Какво ли прави морското ми свинче в другата стая?"


Каква искаше да станеш, като пораснеш?

Светла: Исках да бъда полезна на хората и да им помагам. Антонина: До ден днешен имам интерес към много професии и сфери на работа. Като малка исках да бъда много неща - цигуларка, лекар, адвокат, професионална волейболистка, оператор, монтажист, журналист...

С какво започна да се занимаваш в крайна сметка?

Светла: По професия съм медицинска сестра, но хобито ми – да снимам, се превърна в професия. Антонина: Записах журналистика в УНСС и завърших операторската школа към НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов". Съчетавам двете ми любими неща - да съм сред хора и да снимам.


С какво се занимаваш професионално?

Светла: С фото и видео заснемане. Събирам спомени от красиви и важни събития в живота на хората. Антонина: Ще е прекалено да утежня заниманието си с определението "професионално". Възприемам работата си не като конкретно задължение, придружено от професионално направление, а като призвание. С удоволствие улавям моменти от семейни тържества с фотоапарат или камера, след това ги монтирам, а понякога, за да полетя високо над момента, управлявам дрон.


Светла Лозанова

Как прекарваш свободното си време?

Светла: Изключвам телефона си. Сред тишина и спокойствие. Обичам да пътувам. Антонина: Свободното време на физическо ниво в разходки, а на психическо - с любима книга в ръка.


Какво правиш в неделя?

Светла: Работя. Неделята за мен не е почивен ден. Антонина: Позволявам си да поспя до по-късно и да се излежавам малко повече в леглото. Като типичен представител на зодия близнаци не обичам да седя на едно място, което значи, че неделя за мен не е ден за почивка и мързел, а ден, в който си позволявам нещата да се случват по-бавно и с по-малко напрежение.


Какви хобита имаш?

Светла: Вече не си спомням дори. За съжаление няма никакво време за хоби. Антонина: Обичам да снимам и монтирам - за щастие, това е и моята работа. Също така обичам да решавам судоку и всякакви кръстословици.


Какво те вдъхновява?

Светла: Природата. Хубава песен. Красотата в общуването между хората. Разговорите с клиентите, така се раждат идеите за организиране и заснемане на техните важни събития. Антонина: Разходките в природата, спонтанните моменти на радост и смях.


Защо във Видин?

Светла: Тук съм родена и тук е моят дом. Тук се чувствам спокойна и имам възможност да работя и развивам бизнеса си. Антонина: Защо някъде другаде, ако може във Видин? Предизвикателството на малкия град оформя най-добре борбеността, упоритостта и волята.

Антонина Лозанова

Как насочваш женската енергия в работата си?

Светла: Женската енергия е енергията на градивността и творчеството, олицетворение е на любовта, търпението… С много любов, старание, търпение и внимание се случват нещата. Винаги съм в хармония със себе си, уверена съм и дисциплинирана – поради тази причина моите клиенти ми вярват и ми се доверяват изцяло, следват моите съвети. Антонина: Все още не мога да се нарека жена - по-скоро младо момиче, което тепърва формира женската си енергия. Жената е нежно и емоционално създание. Уловените моменти на хората трябва да излъчват точно това - нежност, непринуденост, емоция.


Коя е последната ти мисъл вечер?

Светла: Пожелавам си здраве на себе си и близките ми. Антонина: Мисля си какво мога да науча през следващия ден, за да мога да се развивам непрестанно.


Как завършваш един ползотворен ден? Светла: С преглед на заснетите кадри, доволна, щастлива от преживените красиви емоции, и пак си напомням каква късметлийка съм! Антонина: С мисли и планове как и следващият да бъде такъв.




„ТЯ във Видин“ представя активните жени на Видин и дава възможност на момичета и жени с различни истории и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Събитието се организира на доброволчески принцип от Ели Цветанова, Никол Крумова и Ели Емилова.

ТЯ във Видин е на 13-ти юли (вторник) от 18ч в БиблиоПоща - крайдунавски парк. Вход свободен!
 

Всички събития ТЯ в... се организират на доброволен принцип. Може да ни подкрепите да продължим да ги организираме като си купите книгата "Пътеводител към себе си", която е практичен и работен наръчник, който събира серия от задачи и упражнения, които да преминеш последователно, за да опознаеш по-добре, да си дадеш яснота и да визуализираш развитието си в три основни насоки.



Социалният формат ТЯ в ...™ е създаден от Академия "Екатерина Каравелова" в Пловдив, а вече се провежда и във Варна, Габрово, Велико Търново, Сандански, Стара Загора, Плевен, Ловеч, Видин, Враца и Монтана.


Следи информация за всички събития в инстаграм и фейсбук.

529 views0 comments
bottom of page