top of page

Активните жени на Видин: Запознай се с Иванка Найденова

В един от най-хубавите летни месеци дойде време и за шестото издание на “Тя във Видин”! Неуморно търсим активните жени на Видин, които да ви представяме, и една от тях е Иванка Найденова - творец и художник. С любов към текстила и рисуването, тя професионално изрисува шалове, изработени изцяло от естествени материали. Могат да бъдат разгледани ТУК.



С каква мисъл започваш деня си сутрин?

Всяка сутрин се будя с усмивка и с мисълта за моите деца!


Каква искаше да станеш, като пораснеш?

Като по-малка, много ми беше трудно да си избера каква искам да стана като голяма. Вече, като малко по-пораснала, много исках да се занимавам с рисуване. Постоянно рисувах.


С какво започна да се занимаваш в крайна сметка?

Винаги съм следвала мечтите си. Всичко, което съм искала, съм постигнала. Първо завърших техникум по облекло и хранене - там се научих да шия. След това избрах да уча във Варна специалност "Мода" и квалификации компютърно проектиране и педагогика. Там се роди любовта ми към текстила и рисуването върху коприна.

С какво се занимаваш професионално?

До ден днешен продължавам да изпробвам и прилагам различните текстилни техники върху облекло и текстил. В момента се занимавам основно с рисуване на шалове, изцяло от естествени материали: коприна и бамбук, обагрени с нетоксични бои. Всеки един шал е уникат, защото винаги рисувам на ръка, не използвам щампи и шаблони!


Как прекарваш свободното си време?

В свободното си време рисувам.


Какво правиш в неделя?

Прекарвам деня със семейството си! Ходим на кино, разходка в парка, като всеки един друг ден!


Какви хобита имаш?

Изработвам ръчно багрени тениски, ръчно рисувани шалове, чета детски книжки и обожавам да се грижа за цветя.


Какво те вдъхновява?

Всичко около мен може да ме вдъхнови. Няма значение къде се намирам - в парка, на улицата или в кафенето. Вдъхновявам се от хората, природата, децата, музиката.....


Защо във Видин?

Видин е мой роден град и съвсем естествено стана да се завърна в

него преди една година. Мисля, че градът ни е чудесен!


Как насочваш женската енергия в работата си?

Надявам се положително и пълноценно!


Коя е последната ти мисъл вечер?

Благодаря!


Как завършваш един ползотворен ден?

Както го и започвам - с усмивка!







„ТЯ във Видин“ представя активните жени на Видин и дава възможност на момичета и жени с различни истории и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Събитието се организира на доброволчески принцип от Ели Цветанова, Никол Крумова и Ели Емилова.

ТЯ във Видин е на 13-ти юли (вторник) от 18ч в БиблиоПоща - крайдунавски парк. Вход свободен!
 

Всички събития ТЯ в... се организират на доброволен принцип. Може да ни подкрепите да продължим да ги организираме като си купите книгата "Пътеводител към себе си", която е практичен и работен наръчник, който събира серия от задачи и упражнения, които да преминеш последователно, за да опознаеш по-добре, да си дадеш яснота и да визуализираш развитието си в три основни насоки.



Социалният формат ТЯ в ...™ е създаден от Академия "Екатерина Каравелова" в Пловдив, а вече се провежда и във Варна, Габрово, Велико Търново, Сандански, Стара Загора, Плевен, Ловеч, Видин, Враца и Монтана.


Следи информация за всички събития в инстаграм и фейсбук.

384 views0 comments
bottom of page